Marken er mejet med en smartphone

Moderne landmænd bruger ikke le og selvbinder, men derimod smartphones og apps.

Marken er mejet med en smartphone

Landmænd er ikke ‘bonderøve‘ uden sans for teknologi. Hvis du havde den opfattelse, er den i hvert fald forkert. Det viser en ny undersøgelse, lavet blandt 300 danske landmænd.

I dagligdagen på et landbrug bruges smartphonen ganske aktivt, til blandt andet at følge udviklingen i vejret og kornpriserne.

Blandt danske landmænd under 50 år har 41 procent en mobil med internet-adgang, og en ud af fem bruger smartphonen op til to timer om dagen. E-mail, nyheder og Facebook har særlig interesse.

I den brede befolkning har 27 procent internet aktiveret på deres telefon.

Hele to ud af fem landmænd med en smartphone har desuden hentet landsbrugsrelaterede programmer ned på mobilen.

– “Jeg får lokale vejrudsigter, daglige noteringer på kornpriser og anden faglig information på min Android-telefon, og jeg har altid min PDA i lommen til at registrere mine markbehandlinger,” siger Klaus Løjtved, der driver landbrug på Sydfyn.

Det er Sermo Analyse der på vegne af Bayer CropScience har gennemført undersøgelsen.

Opdatering:

Sagen slutter ikke her. Redaktionen har bragt den videre. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. 29/6/2011 tunede vi igen ind på emnet med en historie med fokus på Fem tips der gør din smartphone mere sikkerKlik her for artiklen.. Se også de seneste nyheder om temaet her.