Microsoft-chef: Vi satser på Windows 10 Mobile i mange år

Trods dårlige salgstal og mediers tvivl om Microsofts strategi er Microsoft fast besluttet på at fortsætte med Windows 10 Mobile til sine smartphones.

Microsoft-chef: Vi satser på Windows 10 Mobile i mange år

Der er ikke meget, der er gået den rigtige vej for Microsoft siden lanceringen af Windows 10 Mobile og de to flagskibe Lumia 950 og Lumia 950 XL. Den store kundetilslutning kom aldrig, og kombineret med salgstal, der styrtdykker, har flere medier sået tvivl om Microsofts strategi på smartphonemarkedet.

Læs også:  Microsofts salg af Lumia-smartphones er i frit fald

Det har fået Microsofts chef for Windows og enheder, Terry Myerson, til at skrive en intern mail til øvrige Microsoft-chefer for at understrege og afklare, hvordan situationen forholder sig. Mailen er blevet spredt af hjemmesiden Windows Central, som har fået bekræftet autenticiteten af den fra flere kilder. Den lyder:

“Jeg kan forstå, at I hører bekymringer fra visse partnere om Microsofts engagement på mobilområdet.

Lad mig gøre det meget klart: Vi er engagerede i at levere Windows 10 på mobile enheder med små skærme, der kører med ARM-processorer.

Vi er på nuværende tidspunkt undervejs med vores næste generations produkter, og jeg ville gerne genbekræfte vores engagement i Windows 10 Mobile. Vi tror på dette produkts værdi for forretningskunder, og det er vores intention at understøtte Windows 10 Mobile-platformen i mange år. Vi har en køreplan med understøttelse af enheder fra Microsoft såvel som vores OEM-leverandører, som også vil sælge en udvidet portefølje af enheder baseret på denne platform.”

Eventuelle spekulationer der måtte være om, at Microsoft opgiver sin egen platform og/eller hele sin indsats på smartphonemarkedet manes altså nu til jorden. Der ligger dog uden tvivl et stort stykke arbejde for Microsoft forude for at vække flere forbrugeres interesse, der i stedet hælder til iOS og Android.

Læs også:  Microsoft: Vores fokus er ikke på Windows Phone i år

Den smartphone, som Microsoft-chefen omtaler, er muligvis den såkaldte Surface Phone, der har været omtalt i længere tid. Den ventes dog først at blive en realitet i 2017, så om Microsoft lader det være op til andre producenter at udgive nye smartphones med Windows 10 Mobile og holde gang i platformen indtil da, må tiden vise.

Sidste nye om temaet

Historien døde ikke med det samme. mobilsiden fulgte op på historien. 26/4/2016 tunede vi igen ind på emnet med artiklen; Ny producent skyder med skarpt: Apple er utidssvarende – Artiklen kan læses her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for aktuelle nyheder om emnet..