Microsoft: Ingen billige Windows Phones på vej

Microsoft har netop slækket på hardware-kravene til Windows Phone, for at kunne tilbyde billigere mobiler, men vi kommer ikke til at se low-end modeller.

Microsoft: Ingen billige Windows Phones på vej

Microsofts melding om at slække på kravene til Windows Phone blev af mange set som et oplæg til billigere modeller, og der blev endda spekuleret i, om der ville komme Windows Phones til markeder i den tredje verden og i den absolut laveste ende af prisskalaen.

Det kommer dog ikke til at ske, fortæller Henrik K. Petersen, ansvarlig for Windows Phone hos Microsoft, til Mobilsiden.dk.

Hensigten er rigtigt nok at lave billigere modeller – men stadig i high-end kategorien.

-”Hensigten med opblødningen af krav til specifikationer er at åbne op for at producenterne kan lave modeller, der ikke er i den absolutte high-end klasse. Men vi er stadig i high-end segmentet, i den øvre fraktil af markedet,” forklarer han.

Brugeroplevelsen skal være konsekvent

Henrik K. Petersen forklarer videre, at det har været et ønske fra producenterne, at Microsoft lempede reglerne, så der blev mulighed for at levere modeller ved et andet prispunkt. Nokias to nye modeller, især Lumia 710, er et eksempel på mobiler i den omtalte lavere klasse.

Microsoft vil dog stadig holde fast i kravene, for at kunne sikre brugerne, at oplevelsen på forskellige Windows Phones er konsekvent.

Derfor er de specs der er lempet på også kun dem, der ikke har en direkte indflydelse på brugeroplevelsen, fortæller Henrik K. Petersen.

Med de nye, lempede krav undgår man også, at producenterne er tvunget til at skrue op for specifikationerne, og dermed prisen, uden der er nogen grund til det.

-”På den her måde undgår vi også, at kunderne kommer til at betale for komponenter, som reelt ikke er nødvendige eller bliver brugt,” slutter han.