Microsoft: Nokia lod os ikke få indblik i udviklingen af mobiler

Nokia lod ikke Microsoft få indblik i planerne om nye telefoner, hvilket ikke altid gjorde samarbejdet nemmere.

Microsoft: Nokia lod os ikke få indblik i udviklingen af mobiler

Microsoft offentliggjorde, som bekendt, i sidste uge, at de vil købe Nokia – og handlen venter nu på godkendelse.

 – Microsoft køber Nokia – mobilforretningen sælges

Joe Belfiore, Microsofts chef for Windows Phone, kaster nu lidt mere lys over hvorfor det ikke var nok for Microsofts mest strategiske samarbejde – der ellers har været mellem de to virksomheder siden Nokia valgte at satse på Windows Phones telefoner. Det skriver dr.dk.

Nokia gik stille med dørene og fortalte ikke Microsoft om deres planer for nye telefoner, dette gjorde ikke altid det nemt for Microsoft at få tilpasset softwaren.

 – ”Vi lavede ændringer i softwaren, eller prioriterede ting i softwaren, uvidende om det arbejde de (Nokia) lavede. Og sent i processen fandt vi så ud af det og sagde; – ”hvis vi havde vidst det, ville vi have gjort tingene anderledes, og det ville være blevet bedre,” fortæller Joe Belfiore.

Joe Belfiore understreger også, at det ikke er unormalt dette sker, når det er to forskellige firmaer, som udvikler hardware og software. Derfor ser han også frem til, at Microsoft overtager Nokia, hvilket han mener vil give bedre produkter i fremtiden.

Indirekte betyder det også, at Joe Belfiore er enig med det, som Steve Jobs har udtalt da han var chef for Apple – nemlig produkterne bliver bedre når det er den samme producent, som kontrollerer både hardware og software. Joe Belfiore har ikke udtalt sig om de øvrige producenter af Windows Phones.

Aftalen om købet af Nokia skal godkendes af myndighederne og Nokias aktionærer, hvilket forventes tidligst at ske i første kvartal af 2014.