Microsoft Surface 2 – anden generation Surface er her

Microsoft offentliggjorde i går to nye Surface-modeller. Du kan se specifikationer, priser og tilgængelighed her.

Microsoft Surface 2 – anden generation Surface er her

Microsoft præsenterede i går, som forventet, to nye Surface-modeller, der giver flere muligheder for underholdning og arbejde. De to nye modeller får navnene Surface 2 og Surface Pro 2, hvilket også er helt som ventet.

Det er kun et halvt år siden, at Surface Pro kom på markedet herhjemme, men den nye generation er altså allerede klar og kommer i handlen i oktober måned.

I forhold til første generation af Microsoft Surface, så er der opgraderet i både hastighed, hestekræfter og brugervenlighed på anden generation.

De vigtigste ændringer er den stærkere processor, højere skærmopløsning, bedre kamera og den længere batteritid, som de to nye modeller har fået.

Surface 2 og Surface Pro 2 kommer med henholdsvis Windows RT 8.1 og Windows 8.1 Pro, hvor du så kan skræddersy brugerfladen efter dine behov.

Surface 2 og Surface Pro 2 er tilgængelig i de danske butikker fra den 22. oktober – forudbestilling er mulig fra den 24 september 2013.

Surface 2
Surface 2 (Foto: Microsoft)

Mere om Surface 2

Microsoft Surface 2 er udstyret med en NVIDIA Tegra 4-processor, som blandt andet forlænger batteritiden – der skulle nu være strøm til op til ti timers underholdning. Skærmen på Surface 2 er en 10.6 tommer ClearType Full HD-skærm med 1080p.

Surface 2 kommer med USB 3.0, hvilket af er en opgradering fra den første generation Surface. Kameraerne er også forbedret i den nye udgave – Surface 2 har 3,5 megapixels frontkamera og et 5 megapixels kamera bagpå.

Foruden Windows RT 8.1, så kommer Surface 2 også med Microsoft Office 2013, hvilket inkluderer Outlook RT.

Surface Pro 2
Surface Pro 2 (Foto: Microsoft)

Mere om Surface Pro 2

Ligesom forgængeren, så er Surface Pro 2 et reelt alternativ til en bærbar computer. Den er kort og godt en PC-tablet, som understøtter alle Windows-kompatible programmer og alle applikationer fra Windows Store.

Surface Pro 2 kommer med fjerde generation af Intel Core i5-processorer, der giver stærkere ydeevne og op til 60 procent længere batteritid end tilfældet var på forgængeren, Surface Pro.

Surface Pro 2 får også mere indbygget hukommelse end tilfældet var med forgængeren. Den har nemlig også i versioner med 256 GB og 512 GB hukommelse – dog kommer den med 512 GB først i handlen senere. Begge versioner leveres med 8 GB RAM.

Der vil også være ekstraudstyr med til de nye modeller, der blandt andet inkluderer nyt Touch Cover 2, Type Cover 2, Power Cover, Arc Touch-mus til Surface og Dockingstation til Surface Pro 2.

Dockingstationen bliver dog først tilgængelig i starten af 2014 til en vejledende pris fra 1.579 kroner.

Surface Pro 2
Surface Pro 2 (Foto: Microsoft)

Priserne på de nye Surface tablets

De nye Surface-tablets kommer i handlen til priser fra lige over 3.399 kroner og helt op til lige over 14.000 kroner.

Surface 2 kommer med 32 GB og 64 GB og til vejledende udsalgspris på henholdsvis 3.399 kroner og 4.199 kroner.

Mens der skal hostes op med lidt flere penge, hvis man vil have Pro-udgaven. Den billigste Surface Pro 2 kommer med 64 GB hukommelse og 4 GB RAM og koster 6.999 kroner.

De øvrige modeller er Surface Pro 2 med 128 GB hukommelse og 4 GB RAM til 7.799 kroner, Surface Pro 2 med 256 GB hukommelse og 8 GB RAM til 10.099 kroner og så den store model, som først introduceres på det danske marked senere, Surface Pro 2 med 512 GB hukommelse og 8 GB RAM til 14.099 kroner.

Temaet følges op

Sagen har udviklet sig. Siden vi kørte artiklen er der sket mere. mobilsiden fastholdt sit fokus på emnet. Allerede d. 12/9/2013 publicerede vi en opfølgning med artiklen; The Eye Tribe demonstrerer styring af Android enhed med øjneneKlik her for fortsættelsen.. Den absolut seneste udvikling i sagen kan du følge her.