Microsoft trækker stikket til Windows RT

Produktionen af Nokia 2520 tablet ophører og det betyder et endeligt farvel til Microsofts Windows RT

Microsoft trækker stikket til Windows RT

Produktionen af Nokias første og sidste Windows-tablet, Lumia 2520, synger nu på sidste vers – det skriver TheVerge. Med ophøret betyder det samtidigt et farvel til Microsoft Windows RT – et styresystem skræddersyet til tablets. Dermed blev Microsoft første og sidste producent af tablets med Windows RT ombord.

Læs også: Nokia Lumia 2520 – lækker Lumia i stort format [TEST]

Styresystemet fik debut med Microsoft Surface i oktober 2012, en tablet der bragte en stækket Windows-funktionalitet i et tabletmarked hvor Apples iPad regerede. Succesen blev desuden begrænset af et begrænset af et app-udvalg som ikke formåede at matche alternativerne fra Apple og Google.

I Windows RT’s levetid fik en stribe producenter som Lenovo, Asus, Samsung og Dell alle forsøgt sig med styresystemet, men siden er Intels Atom-processorer trådt til som alternativer som kunne drive den fulde udgave af Windows 8.

Derfor lukkes Windows RT-kapitlet nu endegyldigt og Microsofts blik er i stedet rettet mod Windows 10 som bygger videre på styrkerne i Windows 8.

Se også: Windows 10 – her er nyhederne

Ønsker du at anskaffe dig en Windows RT tablet er disse stadigt at finde i handlen. Du kan stadigt anskaffe dig bl.a. Nokia 2520 og Microsoft Surface 2, men altså kun så længe lager haves. Du skal dog være opmærksom på at Windows RT enheder ikke vil kunne opdateres til Windows 10.

Opdateringer i sagen

Næste fortælling om sagen finder du her. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. 2/2/2015 gik vi videre med en artikel med temaet Toshiba Satellite Click Mini: ny hybrid i letvægtsklassen – Historien kan du læse her. Seneste nyt om temaet kan du finde her.