Microsofts salg af Lumia-smartphones styrtdykker

Salget af Microsofts Lumia-mobiler er i frit fald, og i sidste kvartal af 2016 blev der angiveligt solgt mindre end en million enheder.

Microsofts salg af Lumia-smartphones styrtdykker

Det er ingen hemmelighed, at Microsofts serie af Lumia-smartphones ikke har det alt for godt for tiden.

Microsoft har længe døjet med dårligere salgstal, og dybest set befinder Lumia-serien sig i øjeblikket i en form for kunstigt koma.

Det er også hvad salgsrapporten fra sidste kvartal af 2016 viser. Microsoft Lumia er på år-til-år basis gået 81 procent ned i omsætning på deres mobiltelefoner.

Se også:  Intern kilde afslører: Microsoft afliver Lumia-serien i år

I fjerde kvartal af 2015 blev der solgt 4,5 millioner Lumia-telefoner, og selvom Microsoft ikke har udgivet de eksakte tal, så regnes salgstallet for samme periode i 2016 at være lavere end 1 million. Det beretter bl.a. MSPoweruser.

Sammenlignet med andre af de etablerede smartphone-producenter er dette tal enormt lavt, hvor Samsung og Apple stadig dominerer markedet med henholdsvis 72,5 og 45,5 millioner solgte enheder, godt nok i Q3 2016.

Læs denne: Microsoft Lumia 650 – første kig [WEB-TV]

Du kan læse mere meget mere om hele Microsofts situation på smartphone-markedet i denne artikel.

Redaktionen har mere til sagen

Siden redaktionen kørte denne fortælling er der kommet nyt i sagen. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. 11/1/2017 publicerede vi historien Nye HTC U-smartphones på vej: Sådan følger du eventen i morgen – Klik her. Tjek også seneste nyt om temaet her.