Microsofts Siri-konkurrent dukker op på video

En lækket video viser Microsofts Cortana, den nye personlige assistent på gigantens Windows Phones.

Microsofts Siri-konkurrent dukker op på video

Windows Phones svar på Siri er på vej, og vi forventer at Cortana, der er det foreløbige navn til Microsofts personlige assistent, bliver en integreret del af den kommende Windows Phone 8.1 opdatering, der skulle være klar i april.

Nu bekræfter en lækket video, at vi altså kan se frem til Cortana som Microsofts’ bud på Apples Siri og Googles Now-funktion. Det skriver phoneArena

Lækket: Windows Phone 8.1 bringer nyt look tip Start-siden

Ved opstart af funktionen, der i videoen optræder som en almidelig app, bliver vi mødt af en velkomstbesked fra Cortana. Herefter skal brugeren bekræfte, at assistenten må få adgang til indhold på mobilen. 

Windows Phone 8 er på 4 ud af 5 WP-enheder

Vi ser også, at funktionen kræver en Microsoft-konto, hvilket nok ikke kommer som den store overraskelse. Herefter skal brugeren indtaste lidt om personlige interesser og præferencer, så at Cortana kan tilpasse indholdet. I videoen præsenteres vi desuden for Cortana’s “Quiet hours” funktion, der umiddelbart lader til at være en slags “Forstyr ikke” funktion, som vi også i forvejen kender det fra både iOS og Android enhederne. 

Der er endnu et godt stykke tid til den forventede lancering i april, så vi skal derfor også regne med, at udseendet og funktionen kan nå at ændre sig meget inden da.

Kilde: phoneArena