Millioner af Apple-brugeres id-koder stjålet

Der er netop en million Apple-brugere, som har fået deres unikke id-koder stjålet og offentliggjort på internettet.

Millioner af Apple-brugeres id-koder stjålet

Det ser ud til, at Apple er blevet ramt af endnu en stor dataskandale. Hacker-sammenslutningen AntiSec, som er en del af Anonymous, har fået opsnappet 12 millioner unikke id-koder (UDID’er) fra Apples produkter. UDID’erne bruges til, at identificere de enkelte Apple-produkter. Og ud af disse 12 millioner koder er en million af dem nu blevet offentliggjort på internettet. Det skriver Computerworld.dk.

Datasamlingen fra AntiSec indeholder også enhedens navn, som eksempelvis ”Tina’s iPhone”, samt adresser og telefonnumre for nogle af brugerne.

Ifølge Anonymous kommer datasamlingen fra en FBI-agents notebook, som man fik adgang til gennem et sikkerhedshul i Java tilbage i marts måned. Hackerne fik da fat i filen ”NCFTA_iOS_devices_intel.csv”, der altså indeholder de 12 millioner UDID’er og andre data.

Det er ikke nyt at UDID’en udgør en privacy-trussel, i modsætning til en cookie kan den ikke ændres eller slettes. Dermed kan brugerne følges på tværs af applikationer og tjenester, ved at aflæse id-koden.

Hverken Apple eller FBI har kommenteret sagen indtil videre.

Flere nyheder om Apple

Tematikken er stadig aktuel. mobilsiden fulgte op på sagen. 3/9/2012 bragte vi nyheden Ekspertblog: Retssagen mellem Apple og Samsung set gennem ekspertbriller – Følg det videre forløb her. Se også seneste nyt om emnet ved at trykke her..