Mobil databrug eksploderer – to apps får skylden

Der foregår en voldsom vækst i mængden af mobil datatrafik. To streaming-apps får skylden.

Mobil databrug eksploderer – to apps får skylden

Smartphones og andre enheder med trådløse dataforbindelse sluger data som aldrig før. Det er en af konklusionerne i den nyligt offentliggjorte Mobility Report fra Ericsson. Det skriver finans.dk.

Her tegner smartphones sig for den største vækst i dataforbruget med halvtreds procent forøgelse – årligt. Forsætter udviklingen, så spår Ericsson at dataforbruget vil være i ti-dobblet inden for de næste 5 til 6 år.

I dag bruger en gennemsnitlig vesteuropæisk smartphone-bruger omtrent 2 GB data hver måned.

Læs også: Populære apps deler personlige informationer med andre

YouTube og Netflix er synderne

Har du opbrugt din månedlige datapakke, er der stor sandsynlighed for, at det er et af de to streaming-giganter YouTube eller Netflix der har taget den største luns af din datapakke.

De populære streamingtjeneste er vellidte men kræver at store datamængder flyttes for at streame musikvideoer eller det seneste afsnit af ’House of Cards’.

I rapporten anslås det, at YouTube alene kan opsluge op til 70 procent af et teleselskabs netværkskapacitet, mens Netflix forbruger mellem 10 og 20 procent af den mobile båndbredde i de lande, hvor tjenesten tilbydes.

I alt regnes video-streaming for at opbruge omtrent halvdelen af al mobil datatrafik, uden udsigt til blive mindre. Ericsson estimerer her, at video vil udgøre 70 procent at den samlede trafik i 2021.

Se også: Google lancerer reklamefri YouTube Red

Efterfølgende om temaet

Fortællingen sluttede absolut ikke her. mobilsiden har bragt sagen videre. 18/11/2015 kom den efterfølgende historie med sagen om Samsung Gear S2 – innovativt og solidt smartwatch [TEST] – Den næste artikel om emnet finder du her. Se også de seneste nyheder om temaet her.