Mobil som dankort måske i 2014

I Japan fungerer mobilen allerede som betalingskort, herhjemme kræver det et større samarbejde imellem banker, operatører og politikere at realisere projektet.

Mobil som dankort måske i 2014

De fleste har oplevet, at slid på dankortet kan gøre chippen eller magnetstriben så ubrugelig, at kortet må udskiftes.

I Japan er disse oplevelser så småt ved at være et forsvindende problem, her kan man nemlig benytte sin mobil som betaling i supermarkedet eller til at hæve penge med i banken.

Det eneste der skal til, er at køre sin mobil over en læser ved kassen.

Et sådan system kan vi måske også se i Danmark, men i forhold til Asien, halter vi bagefter.

– “I Europa er mobilmarkedet mere anakistisk, fordi der er så mange forskellige mobilteknologier og slet ikke samme grad af koordinering. Derfor mangler vi en løsning mellem særligt banker og teleselskaber. Jeg vil tro, at der bliver enighed om en standard omkring 2014, og så handler det derefter om at få mobiltelefoner, der kan klare systemet,” siger Jon Lund, som er konsulent med speciale i digital kommunikation.

SMS er for langsomt

I dag kan man herhjemme købe små tjenester som en solarietur, en parkering eller tog- og busbilletter med SMS-beskeder, her melder i hvert fald DSB og Movia om at dette tilbud er blevet ovenud populært.

Før betalingssystemet med mobiltelefonen virkelig kommer til at slå igennem, skal vi væk fra SMS-systemet – det mener i hvert fald projektchef hos TDC Jakob Lind.

Alt andet lige ser det jo ikke så elegant ud at stå nede i Netto og sende en række SMS’er for at kunne betale fortæller han. Desuden forklarer han at der er standardisering på vej i Europa, som vil gøre det både let og sikkert for forbrugere at betale med mobilen.

Teknik er ikke det eneste problem

Ud over de tekniske udfordringer, er der nogle reguleringer, der gør sig gældende herhjemme, som hjælper til med at bremse udviklingen. Det mener Ib Tolstrup som er direktør i Telekommunikationsindustrien.

I den nuværende aftale imellem TDC, Telia, 3 og Telenor, er det besluttet, at man maksimalt må bruge 225 kroner på et køb via mobilen.

Denne aftale er kommet på plads efter nogle uheldige episoder med børn som har brugt store summer på internettet, hvor deres forældre er endt med at skulle betale.

På nuværende tidspunkt forsøger europæiske banker, lovgivere og mobiloperatører at blive enige om en fælles standard.

Sidste nyt om Mobiltelefon

Siden vi bragte denne historie er der kommet nyt i sagen. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. Allerede d. 8/8/2010 bragte vi nyt i sagen med et indlæg omkring 10 tophistorier fra ugen der gik – Du finder den her. Tjek også seneste nyt om emnet her..