Mobil-tv er for dyrt til at slå igennem

Tv-kiggeri på mobilen er langt fra et folkeligt gennembrud, vurderer eksperter. Prisen er for høj, og kvaliteten er for lav.

Mobil-tv er for dyrt til at slå igennem

Der er stadig lang vej, før mobil-tv bliver allemandseje i Danmark. Sådan lyder vurderingen fra medieforsker Frands Mortensen fra Aarhus Universitet.

– ”Den første umiddelbare forhindring er naturligvis prisen – det er meget dyrt at sende tv over det traditionelle net. Desuden passer de billeder, man laver til almindeligt TV ikke til de bittesmå skærme på mobiltelefoner, så der er brug for en helt ny æstetik,” siger Frands Mortensen til business.dk.

Han mener, at det er for dyrt for både teleselskaberne og kunderne, at tv-billeder bliver sendt via mobilnetværket.

I Sydkorea bliver tv-signalerne sendt på et separat net, og de finansieres via reklamer. Ifølge teleanalytiker John Strand er bremseklodsen her i landet, at teleselskaberne ikke ser de store indtjeningsmuligheder i at udvikle løsninger til mobil-tv.

– ”Mobil-TV skal nok blive brugt af mange, men det bliver ikke det separate net, som man havde planlagt i Danmark. Det bliver via små YouTube-klip og andet,” siger John Strand til business.dk.