Mobilen erstatter bilnøglerne i 2015

Hyundai forventer at mange af deres biler i 2015 vil have NFC-teknologi som erstatning for den traditionelle bilnøgle. Det giver en lang række ekstra fordele.

Mobilen erstatter bilnøglerne i 2015

Din mobiltelefon har potentiale til at erstatte de fleste ting du bærer rundt med i jakkelommen, så hvorfor ikke også bilnøglerne.
Hyundai arbejder netop på et system der bygger på NFC-teknologien og som ikke blot kan åbne og lukke bilen, men også kan kobles sammen med en indbygget trykskærm i bilen.

Hyundai har allerede afprøvet systemet på en i30. Der placeres et lille NFC klistermærke i bilruden, brugeren trækker telefonen over klistermærket og bildøren låses op når telefonen er genkendt. Du kan derefter sætte mobilen i en holder for at starter bilen og samtidig oplade telefonen.

Kun første skridt

At åbne og starte bilen er kun første skridt på vejen mod en nemmere og mere problemfri hverdag.

Eftersom teknologien kan genkende forskellige telefoner, kan systemet indstilles til at justere bilsæde, spejle, lydniveauer med mere så det passer til den fører der låser bilen op.

Ydermere kan man forestille sig navigationsdestinationer, kontakter, musik og apps automatisk bliver linket sammen med bilens display i instrumentbrættet.

Hyundai samarbejder med Broadcom om at få systemet ud til slutbrugeren og forventer at se det i mange biler i 2015.