Mobilen får længere batteritid og flottere TV-billeder

Fremtid: Et dansk forskerhold skal stå i spidsen for et projekt hvor formålet er at give længere batteritid og skarpere TV-billeder på vores mobiltelefoner.

Mobilen får længere batteritid og flottere TV-billeder

Den vel nok største udfordring på nutidens mobiltelefoner er, at de tømmer batteriet ualmindeligt hurtigt, hvilket egentlig ikke er batteriet skyld, men primært vores mere aktive brug af særligt smartphone-funktionerne.

Nu har et forskerhold på Aalborg Universitet fået penge til, over en periode at forske i, ikke bare hvordan mobilerne kan bruge mindre strøm, men også hvordan mobiltelefonerne kan “samarbejde” når de er tæt på hinanden – såkaldte “mobile clouds”.

I dag arbejder alle mobiltelefoner alene. Derfor er det tanken at organisere mobiler som befinder sig i umiddelbar nærhed af hinanden i grupper, som automatisk kan samarbejde.

Lavere batteri-forbrug og flot TV-billede

– “Mobilenheder som befinder sig i nærheden af hinanden kan samarbejde og hjælpe hinanden til bedre modtageforhold”, siger lektor Frank Fitzek fra Institut for Elektroniske Systemer på Aalborg Universitet.

Forskerne mener, at vores mobiltelefoner vil kunne spare energi, fordi de i fællesskab kan skabe en lokal mobildækning. I dag henter hver enkelt mobil deres signal enkeltvis. Men når der skabes en “sky” skal den enkelte mobil ikke bruge så meget energi fra batteriet. Lidt populært sagt: “I stedet for, at alle bruger meget energi, kan alle i stedet brug lidt energi, til fælles gavn”.

Teamet i Aalborg mener også, at hvis mobilerne deles om at hente f.eks. et TV-signal, vil billedkvaliteten blive bedre, og fotos fra mobilen kan deles med andre eller suppleres af billeder, som andre telefoner har taget fra andre vinkler, og som efterfølgende kan sættes sammen til et 3D-motiv.

Sagen er ikke slut

Sagen er slet ikke slut. Redaktionen har fulgt op på artiklen. mobilsiden kunne ikke slippe historien. Efterfølgende d. 29/11/2010 publicerede vi et indlæg omkring Hvorfor?! …bliver mobilen varm under samtaler? – Klik her. Vi har fastholdt interessen for emnet. Læs de sidste nyheder om Mobiltelefon..