Mobilen fremkalder allergisk reaktion

Mobiltelefoner af metal kan resulterer i en slags allergisk eksem.

Mobilen fremkalder allergisk reaktion

Nyligt afsluttet dansk undersøgelse konkluderer, at mobiltelefoner kan have en endnu overset skadesvirkning på mennesker. Undersøgelsen er foretaget på 41 mobiltelefoner, som kommer fra to forskellige producenter.

Mobilerne er valgt ud fra det faktum, at disse modeller svarer til 50 procent af alle de mobiltelefoner, som danskerne benytter.

Ud af de 41 mobiltelefoner var otte af disse en direkte årsag til, at der blev frigivet nikkel på de områder, hvor huden var i kontakt med mobiltelefonen. Det kan derfor være en fordel for folk, som har fået konstateret nikkelallergi, at de udskifter mobiltelefonerne, hvis de får gener såsom eksem i ansigtet eller på hænder og ører.

At mobiltelefoner kan give eksem, er først nu blevet kendt for offentligheden, så forskerne mener, at man i fremtiden vil opleve flere personer, som finder ud af, at mobiltelefoner er en direkte årsag til eksem.

På nuværende tidspunkt er der restriktioner, hvad angår nikkelindholdet i eksempelvis smykker, ure og lignende. Dette er imidlertid ikke gældende for mobiltelefoner.

Det har ikke været muligt at fremskaffe listen over de testede telefoner.

Efterfølgende nyt

Den videre fortælling kunne ikke ties. mobilsiden har bragt sagen videre. d. 15/1/2008 dykkede vi igen ned i emnet med en artikel omkring temaet B&O har succes med mobilerKlik her og læs den fulde artikel.. Seneste nyt om tematikken finder du her.