Mobilen ødelægger din sædkvalitet

Stråler fra mobilen kan ødelægge mænds sædkvalitet.

Mobilen ødelægger din sædkvalitet

Mobiltelefoner nedsætter mænds sædkvalitet. Det viser en ny undersøgelse, foretaget af Rany Shamloul, forskningsleder ved Queens Universitet i USA.

Han har bevist, at mænd som har en mobiltelefon har dårligere sædkvalitet, end mænd der ikke har en mobiltelefon. Det skriver teknofil.no.

Undersøgelsen blev udført på en østrisk fertillitetsklinik mellem 1993 og 2007, hvor sæden for over 2000 mænd blev indsamlet og analyseret. Mænd som ejede en mobil, og brugte den dagligt blev noteret som mobil-brugere.

Forskernes hypotese er, at elektromagnetiske bølger, der udsendes fra mobiltelefoner, har en dobbelt virkning på den mandlige frugtbarhed. Bølgerne øger antallet af celler, som producerer testosteron, samtidig med, at de blokerer omdannelsen af testosteron til den mere aktive form for testosteron, der forbindes med produktionen og frugtbarheden.

Redaktionen har mere til sagen

Interessen for temaet fortsatte. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. 4/5/2011 publicerede redaktionen en artikel med temaet Flere køber mobilen brugt – Du finder artiklen her. Seneste nyt om tematikken finder du her.