Mobilen presser andre gadgets

GPS, MP3-afspillere og digitalkameraer er hårdt presset af mobiltelefonen.

Mobilen presser andre gadgets

Mobiltelefonen er en kæmpesucces, det er de fleste vist enige om. Og salgstallene taler da også sit tydelige sprog, da der hver år sælges omkring 1,8 millioner mobiler alene i Danmark.

Som årene er gået, er mobiltelefonerne blevet mere avancerede. F.eks. har 70 procent af alle mobiler indbygget GPS og trådløst netværk, og omkring 70 procent af mobilerne har et kamera på 4,5 megapixels eller mere.

Tallene fra branceforeningen BFE samt analysefirmaet GFK viser nu, at mobilerne så småt, er begyndt at presse hjemmets øvrige gadgets.

I 2008 blev der solgt 610.000 MP3-spillere. I 2010 faldt antallet til 440.000 enheder. Også digitale kameraer samt GPS-navigation er i fald, viser tallene.

Tre fakta om gadgets i hjemmet:

– 55 procent af alle husstande har en GPS-enhed
– 84 procent af husstandene har et digitalkamera
– Der findes stadig 1,5 mio. VHS-optagere i hjemmene

Kilde: BFE / GFK

Efterfølgende nyt om sagen

Siden redaktionen publicerede artiklen er der kommet nyt i sagen. mobilsiden har bragt sagen videre. 1/8/2011 gik vi videre og publicerede et indlæg med tematikken Danskerne elsker shopping på mobilenKlik her for den påfølgende artikel.. Siden er meget vand er løbet gennem åen. De seneste nyheder finder du ved at klikke her. .