Mobilerne går døde i IC4-toget

IC4-togene bremser mobilsignalerne, og det gør både samtaler og internet til en ustabil oplevelse.

Mobilerne går døde i IC4-toget

Det kan være en udfordring at føre en mobilsamtale eller gå på nettet via mobilt bredbånd i DSB’s IC4-tog.

Forbindelsen afbrydes således i stor stil, uanset hvilket teleselskab man er kunde hos, skriver Børsen.

– “Det er en stor udfordring med mobilsignalerne i de nye IC4-tog. Særligt volder en solfilm, der er sat på ruderne i toget, problemer. Det reducerer mobilsignalet kraftigt,” siger Karen Møller, der er ansvarlig for netværksstrategi hos Telia, til Børsen.

TDC: Karosseriet er en mobilfjende

Telia, TDC og 3 bekræfter alle over for avisen, at kunderne klager over afbrudte samtaler i IC4-togene.

Ifølge TDC skyldes det ikke kun solfilmen på vinduerne – selve karosseriet er også stærkt medvirkende til, at toget frastøder mobilstråler.

– “Vi er i dialog med DSB om sagen, og vi venter en snarlig løsning, for vores kunder falder af mobilnettet, når de er i toget. Jeg kan sige, at vi mener, bolden nu ligger hos DSB,” siger TDC-pressemedarbejder Per. M. E. Christiansen.

Ekstra udstyr måske en løsning

DSB erkender, at der er et problem med mobilbrugen i IC4-togene

Ifølge Claus Klintholm, der er chef for forretningsudvikling i DSB, kan løsningen være at opsætte ekstra udstyr i togvognene, der forstærker signalerne.

– “Men det er en svær beslutning, for det skal være en løsning, der skal opsættes i omkring 300 togvogne, og som skal holde mange år frem. Det er særligt svært i telebranchen, hvor teknologierne skifter,” siger Claus Klintholm til avisen.

Flere nyheder om emnet

Siden vi kørte denne artikel er der kommet mere til sagen. mobilsiden kunne ikke slippe historien. d. 8/3/2010 fulgte vi artiklen op med fortællingen Flest klager over Teleselskabet 3 – Læs her. Meget er sket siden. Klik her for at læse seneste nyt om emnet..