Mobilforhandlere boykotter Mobilpriser.dk

En række mobilforhandlere er vrede på Mobilpriser.dk, som de mener chikanerer forhandlerne i ledtog med mobil-værksteder og distributørerne.

Mobilforhandlere boykotter Mobilpriser.dk

Flere mobilforhandlere er vrede på prissammenlignings-databasen Mobilpriser.dk, og har valgt at boykotte siden. Det skriver CRN.dk.

Mobilpriser.dk er nemlig for nyligt begyndt at vise, om mobilerne er danske eller parallelimporterede. Ud for den enkelte mobil markerer et lille flag nu, hvorvidt det ene eller andet er tilfældet, og en ‘pop-up’-tekst fortæller, hvori forskellene består.

Men forhandlerne mener, at teksten er “ren chikane”.

-”Teksten lugter langt væk af at komme fra danske værksteder og de danske distributører, og den har haft en direkte effekt på vores salg. Flere kunder sendte deres varer retur i sidste uge. Det er også princippet i, at de gør det, uden at snakke med os først,” siger én af forhandlerne, Thomas Schaltz fra Salgsbutikken, til CRN.dk.

Mobilpriser.dk står fast

Folkene bag Mobilpriser.dk mener til gengæld, at der bare er tale om forbrugeroplysning – og at forhandlerne er blevet orienteret om tiltaget, blandt andet i en mail den 4. marts 2011.

-”Strategien følger af, at vi kan se, at der bliver større og større forskel på almindeligt distribuerede og parallelimporterede telefoner. Det betyder, at prisen ikke altid giver et fuldstændigt indtryk, og det er derfor et spørgsmål om, at vi fortæller forbrugerne, hvordan virkeligheden ser ud,” siger John G. Pedersen, redaktør på Mobilpriser.dk og fortsætter:

-”At de vælger at boykotte os må stå for deres egen regning, men det er jeg selvfølgelig ked af. Men det ændrer ikke noget. Vi kan jo ikke lukke øjnene for virkeligheden.”

John G. Pedersen understreger i øvrigt, at Mobilpriser.dk selv har skrevet teksten.

Teksten, der står ud fra de parallelimporterede telefoner, lyder:

»Denne model er solgt til et andet EU-land, hvorefter den er importeret til Danmark. Dette er fuldt ud lovligt. Der er dansk software på, men ved systemopdateringer kan det danske sprog i nogle tilfælde forsvinde. Her hjælper forhandleren med at genetablere sproget. Der medfølger ikke trykt dansk manual, men den kan downloades på producentens hjemmeside. Der er samme garanti som på alle andre nye telefoner, men garantien pålægges forhandleren.«