Mobilkunder hos Telia ramt af 3G-kaos

Telia-kunder med en 3G-telefon kan rende ind i problemer, efter iPhone er kommet på markedet.

Mobilkunder hos Telia ramt af 3G-kaos

Ingen SMS-beskeder og nul indgående- og udgående opkald. Det er status for et bredt udsnit af Telias kunder.

Årsagen er, at teleselskabet har begrænset adgangen til 3G-mobilnettet, til ejere af den nye iPhone 3G. Andre mobiltelefoner som alligevel forsøger, at tilslutte til 3G-nettet, bliver låst fast og kan ikke anvendes. Det er helt normalt, at moderne mobiltelefoner automatisk forbinder sig til de bedste forbindelser, og til sendemaster med den meste ledige kapacitet – og "ser" telefonen ledig plads på 3G, vil dette blive forsøgt

I displayet vises et "3G"-symbol, hvis mobilen er smuttet ind på det forkerte net.

Mobilsiden.dk erfarer, at mange kunder med dette problem, over de seneste måneder har haft deres mobil sendt unødigt til reparation.

 – "Vores netværksfolk bekræfter, at problemet blev set for nogle måneder siden, men det er løst nu", siger Ditte Poulsen fra Telia, til Mobilsiden.dk

Noget kunne tyde på, at 3G-fejlen stadig eksisterer, da kilder uafhængigt af hinanden fortæller, at Telia-telefoner stadig i nogle områder opfører sig mystisk. Personer i Telia-systemet, som af hensyn til deres job ønsker at være anonyme oplyser, at netværksproblemerne endnu ikke er løst.

Telia-kunder behøver dog ikke at panikke totalt. Problemet kan løses ved manuelt, at gå ind i telefonens opsætning, og vælge "kun GSM 900/1800". Herefter vil mobilen ikke længere forsøge at skifte net. Telia selv, kunne også bidrage til en hurtig løsning, ved blot at frigive 3G-mobilnettet til alle kunder i stedet for denne "lukkede fest".

Telia opfordrer kunder der oplever problemer, til at kontakte kundeservice.

Mere om Mobiltelefon

Siden redaktionen publicerede denne artikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden gik videre med historien. 1/7/2008 gik vi videre og publicerede et indlæg med tematikken Top10: Første halvår 2008 – Læs videre her. Seneste nyt om temaet finder her.