Mobilpriserne styres af de store selskaber

Kun tre selskaber styrer hovedparten af mobilmarkedet i Danmark. En ekspert er bekymret for konkurrencen.

Mobilpriserne styres af de store selskaber

Selv om danskerne kan vælge mellem 42 selskaber på markedet, styres slaget om kunderne af de tre giganter TDC, Telia og Sonofon, som også i høj grad lægger prisniveauet på markedet, skriver EPN.

De tre selskaber sidder på 9 ud af 10 mobilkunder – svarende til 91 procent af markedet, hvilket kan sætte konkurrencen ud af kraft.

 – "De kan i virkeligheden sætte konkurrencen ud af spil", siger Niels Rytter, tidligere kontorchef i Konkurrencestyrelsen og nu direktør i Konkurrenceraadgivning.dk. Han mener selskaberne lægger en dæmper på konkurrencen.

Årsagen er, at TDC, Telia og Sonofon de seneste fire år har opkøbt de mindre konkurrenter. F.eks. sidder TDC på Telmore, Telia på Debitel Call me, og Sonofon ejer CBB Mobil og Tele2. Desuden leverer f.eks. TDC og Sonofon mobilnet til selskaber som M1, Happii Mobil, Bibob, Unotel og mange andre.

Priserne styrtdykkede med 40-50 procent i årene 2002 til 2005. Men seneste tal fra IT- og Telestyrelsen viser, at prisfaldene så småt er stagneret.

Det næste i sagen

Fortællingens videre forløb. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. Allerede d. 14/4/2008 fulgte vi historien op med et indlæg med tematikken Er iPhone på vej til Danmark? – Følg den videre udvikling her. Redaktionen dækker emnet fortløbende. Se seneste nyt her.