Mobilproducenterne tvinges til at indføre NFC

Dankortet skal ind i mobilen - gerne hurtigt. Derfor tvinger teleselskaberne producenterne til at sætte NFC-chips i de kommende smartphones.

Mobilproducenterne tvinges til at indføre NFC

Vi skal kunne betale i kiosken, på tankstationen eller i kantinen med vores smartphone, mener teleselskaberne, som arbejder hårdt på, at få gjort vores mobiltelefoner betalingsklare.

Men før man kan holde mobiltelefonen hen til “Dankort-automaten” for at gennemføre en betaling, så kræver det du har en smartphone med NFC-chip – noget som mobilproducenterne skal montere fra fabrikken.

For at fremtidens betalingsmiddel ikke syltes, er mobilproducenterne nu blevet sat under hårdt pres af teleselskaberne i blandt andet hele Skandinavien.

–  “Alle de store teleselskaber i Skandinavien, som repræsenterer  20-25 millioner kunder, er enige om at kræve, at alle highend smartphones skal leveres med NFC. Ellers kommer produkterne slet ikke i butikkerne,” fortæller Morten Hother Sørensen, underdirektør i TDC Wholesale til Mobilsiden.dk.

TDC, Telenor, Telia og 3 blev fornyligt enige om en fælles front i forhold til, hurtigt at gøre mobiltelefonen til omdrejningspunktet for en digital tegnebog.

Morten Hother Sørensen mener, at mobilbetaling relativt hurtigt kan blive hverdag i Danmark, da vi er et af de lande i verden, som er hurtigst til at få ny teknologi udbredt.

Dog forventes der at gå 1-2 år, inden denne betalingsform er blevet en del af vores hverdag.

Læs også:
Mobilen bliver dit Dankort
Nuværende mobiler med NFC er forældet 

Videre nyt om Smartphone

Redaktionen kunne ikke lade tematikken ligge. mobilsiden fastholdt sit fokus på emnet. Efterfølgende d. 23/6/2011 publicerede vi en artikel med fokus på Nokia X7 – helt sin egen men elendig (mobiltest) – Du finder artiklen her. Sidste ord er ikke skrevet. Se de seneste nyheder her.