Mobilselskaber gør dit mobile bredbånd langsommere

TDC og 3 lover ubegrænset mobilt bredbånd, men sløver alligevel hastigheden, hvis kunderne bruger for meget data.

Mobilselskaber gør dit mobile bredbånd langsommere

Ubegrænset mobilt bredbånd – i hvert fald til en vis grænse.

TDC og 3 sætter nemlig hastigheden ned på dit mobile bredbånd, hvis du bruger for meget data. Ifølge avisen 24timer markedsfører selskaberne sig selv på ubegrænset forbrug for alligevel at straffe de kunder, der bruger mere end henholdsvist 10 GB og 20 GB om måneden.

3 forholder sig ret til at spærre abonnementet eller nedsætte hastigheden til 200 Kbit/s, såfremt kunder overskrider grænsen på 20 GB.

 – “Vi har lavet grænsen, for at have en mulighed for at kunne gribe ind, hvis vi får fornemmelsen af, at der er nogen, der misbruger abonnementet,” siger 3’s kommunikationschef, Stine Green Paulsen, til 24timer.

Kunder reduceres til ubrugeligt bredbånd

Hos TDC er der en grænse på 10GB pr. måned. Ellers kan hastigheden nedsættes til 64 Kbit/s.

Ifølge teleekspert Torben Rune kan kunderne ikke bruge 64 Kbit/s eller 200 Kbit/s til noget, da websider i dag kræver højere båndbredder.

 – “At sælge en hastighed på under 512 kilobyte som ubegrænset forbrug er en sandhed med modifikationer. Det er en begrænset tjeneste, og den bør ikke sælges under betegnelsen ‘ubegrænset’,” siger Torben Rune til DR Nyheder.

Stine Green Paulsen mener ikke, at 3 snyder kunderne, da hastighedsnedsættelsen fremgår af de vilkår, der skrives under på.

 – “De får stadig et ubegrænset forbrug. Vi sætter bare hastigheden ned,” siger hun.

Hos TDC er man imidlertid klar til at se nærmere på markedsføringen.

 – “Det er klart, at hvis budskabet på vores hjemmeside er uklart for vores kunder, må vi se at få ændret kommunikationen,” siger produktdirektør i TDC, Christoph Nørgaard, til DR Nyheder.

Mere til stoffet

Fortællingen slutter ikke her. mobilsiden fulgte op på sagen. Allerede d. 7/5/2009 publicerede vi en opfølgning med en vinkel på Slut med at betale De Gule Sider over telefonregningen – Den videre beretning kan læses her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for seneste nyt om sagen..