Mød Qualcomms nye Snapdragon processor

Qualcomm har nu officielt frigivet deres test enhed med deres nyeste SoC arkitektur forud for MWC.

Mød Qualcomms nye Snapdragon processor

Qualcomm har i længe været en markant spiller på SoC-markedet, og specielt HTC og Sony Ericsson har haft et godt samarbejde med dem siden deres indtog på Android platformen.

Nu er Qualcomm kommet med deres nyeste og fjerde generation af snapdragon processorer, nemlig “Krait” platformen.


Hos 
AnandTech har man modtaget Qualcomms test-enhed, kørende med MSM8960, som har en størrelse på sølle 28nm. Inden i kører to Krait kerner på 1.5 GHz stykket, derudover har MSM8960 den nyeste grafik-processor, nemlig Adrenno 225.

Processoren

Processoren har ikke bare forbedret sig, den har også mere end fordoblet sin regnekraft, i forhold til MSM8660 fra sidste år.

Ifølge AnandTechs Linpack test har den mere end fordoblet sine MFLOPS (beregninger i sekundet).

Browser mæssigt er den 20-35 procent hurtigere end den Cortex A9 processor, som bruges i Samsung Galaxy Nexus. 

Bredt set har processoren fået en forøgelse på 20 – 120 procent, i forhold til den tidligere generation af processorer fra Qualcomm.

Grafikprocessoren

Andrenno 225 GPU’en har takket være den lille 28nm størrelse kunne presse 400 MHz ud af processoren, hvilket er en pæn forøgelse i forhold til Adrenno 220 der lå i MSM8660 og kørte med 266 MHz.

Det har givet et boost på 20 – 90 procent i diverse GPU tests, og ligger sig tæt op af hastighederne vi har set på iPhone 4S og Samsung Galaxy S II.

Samlet set er er processoren en markant forbedring i forhold til seneste generation, men set i forhold til konkurrenterne, især Nvidia og deres Tegra 3 quad-core processor som ser ud til at dominere dette års MWC på SoC området, så ser det ud til at Qualcomm må ligge deres salgsargument et andet sted end på hastigheden.