Modulbutik til Googles byg-selv-telefon er på vej

Arbejdet med online-butikker, hvor man kan købe moduler til Googles byg-selv-telefon, Project Ara, er i gang

Modulbutik til Googles byg-selv-telefon er på vej

Et vigtigt skridt mod at realisere Project Ara, som Googles byg-selv-telefon-projekt hedder, er, at forbrugerne skal kunne købe de moduler eller klodser, som skal udgøre telefonen. De butikker er nu under opførelse, i hvert fald digitalt.

Læs også: Project Ara, se den første fungerende prototype

Firmaet Globant er ved at arbejde på en webbutik, der vil sælge moduler til Project Ara-telefonerne, og firmaet Two Toasters skulle også arbejde på en appversion af butikken. Begge firmaer har tidligere arbejdet sammen med Google.

Butikken skulle komme til at ligne Googles egen Play Butik, hvor der er plads til vurderinger og kommentarer. I stedet for apps, film, musik, bøger og enkelte fysiske enheder vil den dog kun indeholde moduler til Ara-telefonerne.

Læs også: Puzzlephone: endnu en modulopbygget telefon på vej

Google er også gået i gang med arbejdet på en ny prototype af Ara-telefonen, der er betydeligt mere effektiv. Den nye prototype er bygget på specialbyggede chips, og så har fæstningen af modulerne også fået en opgradering.

Project Ara er tiltænkt en rolle, der kan appellere til de mere miljøbevidste og økonomisk bevidste forbrugere. Hvis man ikke føler, man har behov for en skarpere skærm eller processor, men gerne vil have flere RAM, så skal man kun skifte et modul og ikke en hel enhed. Det sparer penge men også miljøet, da der ikke vil være behov for at producere lige så mange komponenter.