Motorola Moto X får Android 5.1 Lollipop næste uge

Den nyeste version af Android, 5.1 Lollipop, ruller i næste uge ud til 1. generation af Motorolas Moto X.

Motorola Moto X får Android 5.1 Lollipop næste uge

Motorola er klar til at udsende opdateringen til version 5.1 Lollipop til den næsten 2 år gamle Moto X. Det fortæller Motorolas direktør for softwareprodukter, David Schuster, i et opslag på Google+.

Læs også: Motorola Moto X modtager snart Android 5.1 Lollipop

Heri oplyser han, at Motorola allerede har påbegyndt udrulningen af den nye 5.1-opdatering til Frankrig og Tyskland, men dog i form af en såkaldt ”soak test” – altså en tidlig testudrulning, som man kan tilmelde sig.

Hvis alt går vel, vil Motorola i næste uge sende opdateringen ud til alle Moto X-ejerne, mens der kan gå lidt ekstra tid, hvis opdateringen først skal igennem dit teleselskab for at gennemgå en række mindre optimeringer.

Sidste måneds lækkede dokumenter fra Motorolas egen hjemmeside, som var en kraftig indikation af, at opdateringen er på vej, viste sig altså at være ganske rigtige.

Retter op på “memory leak”-fejl

Mange ejere af en Motorola Moto X, både denne 1. generation og 2. generation, har været ramt af en såkaldt ”memory leak”-fejl. Den gør, at store mængder af RAM over tid (timer) ophober sig i systemet, fordi det ikke bliver frigivet korrekt. Det sløver telefonen voldsomt ned og forstyrrer brugeroplevelsen enormt, indtil den genstartes.

Læs også: Android 5.1 – her er alle ændringer

Det skal denne version 5.1 Lollipop rette op på, og noget tyder da også på, at det er lykkedes Motorola. En bruger fortæller på siden Reddit, at det i den tidlige testudgave kører bedre end den forrige KitKat-version og at det er som at få en helt ny mobil.

Mere om temaet

Næste historie om emnet er også interessant. mobilsiden fortsatte historien. 21/5/2015 publicerede redaktionen et indlæg omkring Motorola Moto G (2nd): Mellemklasses budgetmobil [TEST] – Følg den videre udvikling her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for seneste nyt om sagen..