N8: Læsernes indtryk

Mobilsiden.dk sendte to heldige læsere til et møde med Nokia og den kommende N8. Læs her deres mening om den nye topmodel fra Nokia.

N8: Læsernes indtryk

Mobilsiden.dk udskrev i sidste uge en konkurrence, hvor to heldige vindere vandt retten til at se Nokia’s kommende top-model N8 før alle andre.

Medlemmerne af Mobilsiden.dk’s Facebook-gruppe fortalte historien om deres første Nokia-mobil, for at deltage i konkurrencen. 

Jonas Rasmussen og Helle Nielsen vandt æren, og var torsdag aften på besøg hos Nokia’s danske hovedkvarter.

De er begge to overordnede meget imponerede over N8.

Nokia N8 pressemøde nyt artikelfoto

Symbian på rette vej

Jonas Rasmussen er generelt meget posititiv stemt over for Nokias nyeste satsning. Dog var han ikke vild med, at enderne på telefonen er udformet i plastik.

Til gengæld er han imponeret over andre ting.

– “Jeg er ret vild med, at den kommer med HDMI-udgang, så man bare kan smide den til sin fladskærm derhjemme. Symbian platformen har fået et meget stort boost i forhold til alle de andre Symbian-modeller, der er på markedet pt. og det går den rigtig vej mod at blive et fedt system med mange muligheder i,” siger han og fortsætter:

“Det var fedt, at den kommer med så mange indbyggede features, som f.eks video-redigering, hvor man kan klippe og klistre en video sammen, og tilføjelse af lyd-/musikfiler. Hvilket betyder man i løbet af to minutter har lavet en video med f.eks. baggrunds-musik – som kan smides op på fladskærmen, eller kan deles på f.eks. Youtube.”

Han er dog forbeholden overfor, om N8 reelt kan være en konkurrent mod den populære iPhone.

“Alle de andre fede ting som HD-video og 12 megapixel kamera tæller også, men jeg synes ikke, det er en iPhone-killer, da jeg stadig synes Apple er dem, som prøver flest ting af på markedet. De startede med kompasset og så nu gyrometeret,” siger han.

Jonas Rasmussen tror dog alligevel, at N8 vil få en plads i mange lommer, da den er lille, lækker og flad og mindre end en iPhone.

Ny kalender funktion

Også Helle Nielsen har rosende ord til overs for Nokia N8.

– “Den er lækker at have i hånden, kamera og HD-video ser super godt ud, og det er smart, at den kan tilsluttes TV’et via HDMI,” siger hun.

Helle Nielsen fremhæver desuden nye funktioner i kalender-delen.

-“Jeg bruger kalender-delen rigtig meget, og synes det lyder rigtigt godt, at hvis man skriver en adresse i en kalender-oplysning, så kan man, meget nemt og hurtigt, få vist ruten (til fods eller i bil) via gps-delen,” fortæller hun.

Hun nævner også mere jordnære funktioner, som T9-tastatur, og sammenhængende SMS-samtaler, som gode detaljer.

Hun har dog også en lille anke på N8’eren.

– “En lille ulempe synes jeg er den menu-knap, der sidder nederst i venstre side. Den sidder dumt for mig, fordi jeg som regel kun bruger én hånd og det er den venstre, så den er lidt besværlig at komme til med tommelfingeren,” forklarer hun.

Konklusionen er dog ikke til at tage fejl af:

– “Mit umiddelbare indtryk er rigtig godt, og prisen er jo til at have med at gøre. Jeg må nok eje den,” slutter Helle Nielsen.

Læs også:
Smugkig på Nokia N8

Seneste nyt om emnet

Fortællingen gik sin videre gang. mobilsiden fulgte op på historien. 28/6/2010 rettede vi nyt fokus på sagen med en artikel omkring temaet Hvis du køber en mobil i udlandet….Klik her og læs historien.. Se også seneste nyt om emnet her..