Nano-tech kan måske forbedre batterierne

Der arbejdes på at gøre batterier til elektronik endnu mere holdbare end tilfældet er i dag.

Nano-tech kan måske forbedre batterierne

Nanoteknologi kan måske få vores mobiltelefoner til at holde strøm længere.

Med kodenavnet Project Steeper har folkene på École Polytechnique Fédérale de Lausanne for nylig løftet sløret for en yderst ambitiøs plan, hvormed man kan “lukke” lækkende transistorer ved hjælp af nanokabler.

Slut-målet er at dele deres forskning, således at det bliver muligt at skabe en computer, der stort set ikke bruger strøm når den “sover” – de kalder det en “zero-watt PC”. Og lur mig, om ikke denne teknologi kan bruges på mobiltelefoner også?

Det lyder måske ikke voldsomt ambitiøst – afhængigt af din baggrund og indsigt i sagen – men for at sætte det i perspektiv, kan det oplyses, at USAs Department of Energy anslår, at US bruger fire mia. dollar om året på spildt elektricitet. Og det er da immervæk en slat?

Tænk blot mængden af strøm der ville kunne spares globalt! – og den deraf følgende mangel på CO2-udledninger!

Det her er – selvfølgelig – fantastisk for planeten, hvis de kan få det til at virke. Men det ville altså også være fantastisk at have en iPhone, der kunne klare en fuld arbejdsdag på én ladning…!

Opfølgning af sagen

Her finder du efterfølgende nyt og link til de seneste nyheder om temaet. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. 26/10/2010 blev fortællingen ført videre med et indlæg om Web-TV: Vis mig din mobil: Infernal – Læs her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for aktuelle nyheder om emnet..