Nanotube: Mobiltelefonen siger “boiiiing”

Hvad er ligheden mellem en mobiltelefon og en hoppebold? I fremtiden vil det være, at de hopper lige højt.

Nanotube: Mobiltelefonen siger “boiiiing”

I forbindelse med mobiltelefoni og andet elektronik og IT, forskes der i mange interessante – og til tider underlige, idéer. Især nanoteknologi er på fremmarch, og en af de nyeste opdagelser er nanotubes af karbon.

Et udviklingsteam på Clemsom University har opdaget, at de her karbon-baserede nanotubes kan bruges til meget, blandt andet stødabsorbering. I teorien vil de kunne bruges i alt fra en skudsikker vest til en mobiltelefon.

Og i tilfældet med en mobiltelefon, vil det praktisk talt kunne resultere i en mobil, der kan hoppe lige så højt, som en hoppebold – hvis man ville ønske den effekt. Man kan også bare tilføje nok nanotubes til, at mobiltelefonen kan tåle, at blive tabt.

Teamet har gjort det klart, at deres udvikling af en ny produktionsprocess, har gjort det hurtigt og nemt, at producere nanotubes til de ovennævnte formål. Så måske ser vi snart en Flubber-mobil.

Sidste tilføjelse til historien

Sagen er ikke slut. Vi har fulgt op på artiklen. mobilsiden kørte videre med bolden. Efterfølgende d. 24/7/2008 bragte vi artiklen; Mobiltelefoni er ”hot” blandt kvinder – Den kan læses her. Seneste nyheder om Mobiltelefon findes her..