Navigation på Windows Phone – Nokia er det billigste valg

Pristjek: Overvejer du en Windows Phone og har brug for navigation, er Nokia det billigste valg.

Navigation på Windows Phone – Nokia er det billigste valg

På Microsofts mobilplatform Windows Phone har Nokia lagt sig i førertrøjen med deres Lumia 800, der senere på året efterfølges, af en lidt billigere model kaldet Lumia 710.

Men både HTC, LG og Samsung har også produkter på markedet, baseret på det samme system. Men en, for mange væsentlig forskel er, at Nokia tilbyder gratis bilnavigation via GPS, eksklusivt på sine produkter.

Købere af Windows Phones fra andre producenter end Nokia, skal dermed ud og tilkøbe et navigationsprogram, hvis der pludselig bliver behov for at få vejledning af mobilen, til et bestemmelsessted.

Et tjek af de aktuelle produktpriser viser, at det reelt ikke kan betale sig, at fravælge Nokia, hvis man har GPS-behov, da man som kunde samlet set, her får en billigere samlet løsning.

Det koster det

Samsung Omnia 7 koster ifølge Mobilpriser.dk, det billigste sted 2.499 kroner, HTC Mozart 2.214 kroner og LG Optimus 7 ligger til 1.790 kroner – alle priser uden abonnement.

Hertil skal så lægges 657 kroner til programmet Navigon Europe, som er et anerkendt navigationsprogram.

Det bringer priserne op på hhv. 3.156 kroner, 2.871 kroner og 2.447 kroner.

Men da Nokia Lumia 800 kan erhverves for 3.100 kroner uden abonnement, inklusive navigationssoftwaren Nokia Drive (på dansk Nokia Kørsel) – som desuden gratis vedligeholdes med nyt kortmateriale, er denne model klart at foretrække.

Ifølge Nokia vil man servicere Lumia’en med kortopdateringer i “hele produktets levetid”. Det har ikke været muligt at få oplyst, hvordan Nokia definerer “produktets levetid”.

Opdateringer er dyre

Selvom prisen på papiret umiddelbart ligger tæt op af hinanden, er der den vigtige forskel, at produkterne fra HTC, LG og Samsung er ’sidste års modeller’.

Desuden skal man i tilfældet med Navigon, før sammenligningen bliver rigtig, lægge 749 kroner for et opdateringsabonnement, der løber i 24 måneder.

I priseksemplet vil den billigste model LG Optimus 7 ende på 3.196 kroner.

Navigon har dog den fordel, i forhold til Nokia Drive, at navigationen kan ske, uden at dataforbindelsen er aktiveret – oplyser Navigon.

Nokia vil dog senere på året få samme mulighed.

Priserne i artiklen er indhentet den 16. februar 2012.