Navigon til iPhone får nye funktioner – gratis

Navigon er klar til at frigive en gratis opdatering af MobileNavigator til iPhone med nye funktioner. Flere er på vej til efteråret.

Navigon til iPhone får nye funktioner – gratis

En ny opdatering fra Navigon giver MobileNavigator til iPhone en række nye funktioner.

De mest bemærkelsesværdige er en bedre kortvisning, der fx viser gadenavne ved 3D-navigation, og den såkaldte ‘Safety Camera’-funktion, der advarer om de faste fartkontroller – også kaldet stærekasser.

Den nye software byder også på funktionen ‘Opkald til Interessepunkter’, der lader brugeren ringe op til nummeret på udvalgte destinationer – eller gemme det i telefonbogen til senere brug.

Derudover skulle opdateringen give bedre muligheder for ruteplanlægning, bedre volume-tilpasning ved samtidig brug af iPod-delen samt en hel del nye sprogversioner. Sidstnævnte er dog ikke vigtigt for de danske iPhone-brugere, da MobileNavigator allerede på nuværende tidspunkt understøtter dansk.

Flere funktioner i vente

Ifølge Allan Friis, der er Country Manager for Navigon i Danmark, Norge og Benelux, er der flere opdateringer i vente.

– “Vi vil fortsætte med at udvide med flere fantastiske funktioner i løbet af de kommende måneder. Vi planlægger for eksempel at kunne tilbyde funktioner såsom TMC og Text-to-Speech fra slutningen af sommeren,” siger Allan Friis i en pressemeddelelse.

TMC står for Traffic Message Channel, og det giver trafikoplysninger om kødannelse og andre trafikforhindringer. Text-to-Speech giver stemme-angivelser om gadenavne og navne på frakørslen.

Navigon oplyser i øvrigt til Mobilsiden.dk, at opdateringen vil blive uploadet her i juli, og at resten derefter er op til Apple.