Netflix klar med streaming Super HD kvalitet

Bedre billedkvalitet på Netflix, men kun hvis din internetudbyder er klar til det.

Netflix klar med streaming Super HD kvalitet

Amerikanske Netflix er nu klar med Super HD kvalitet. Ifølge selskaet er fordelene ved Super HD, at billedkvaliteten bliver utrolig skarp og jævn – vi taler dog fortsat om fuld HD kvalitet i 1080p.

Super HD betyder helt konkret, at Netflix skruer op for bitraten på streamingen, og på den måde forbedres billedkvaliteten. Netflix tilbyder allerede anstændig billledkvalitet i HD-format,  men det nye Super HD format giver en billedkvalitet på et højere niveau.

For at opnå den høje billedkvalitet kræver det dog, at ens internetforbindelse har nok båndbredde, og at man er i besidelse af en enhed, der kan afspille det nye højkvalitets format.

Ifølge Netflix tilbydes Super HD-streaming på følgende enheder: Sony PlayStation 3, Apple TV (3. generation), Roku (med 1080p), Nintendo Wii U, Windows 8 computere samt Blu-ray-afspillere og Smart TV-enheder med eksisterende Netflix 1080p-understøttelse.

10 fejl ved Netflix

Super HD kræver en internethastighed på mindst 5 Mbit/s, og der skal mindst 7 Mbit/s til at levere den bedst mulige billedkvalitet. Men det er ikke nok, at din internetleverandør kan levere hastigheden – din leverandør skal også være en del af Netflix Open Connect, hvilket ikke alle danske internetudbydere er.

Netflix Super HD
YouSee tilbyder desværre ikke Super HD endnu.

Ikke alle kan få Super HD

Ikke alle internetudbydere er klar til at levere den ekstra høje Super HD kvalitet.

En af landets største internetudbydere, YouSee, er således ikke klar til Super HD endnu, hvilket har fået flere YouSee kunder til at lufte deres utilfredshed på selskabets Facebook side.

Teleselskabet 3, der netop har lanceret deres 4G LTE alternativ til ADSL, er dog med i Netflix Open Connect, og kan således tilbyde deres kunden den bedste Netflix kvalitet. Det samme er TDC og datterselskabet Fullrate, hvis kunder også kan nyde godt af det nye Super HD format.

Du kan selv teste om din internetudbyder er klar til Super HD fra Netflix på denne side.

Sidste nyt om internet

Sagens videre udvikling om temaet. mobilsiden fortsatte fortællingen. 7/1/2013 postede redaktionen en ny vinkel med fortællingen U-vending: Google vil fjerne Maps-blokade på Windows PhoneKlik her for artiklen.. Se de seneste nyhede om temaet her.