Nexus 6 til oktober får mere medvind

Det er ikke kun tech-verdenen, der tror på, at Nexus 6 er lige på trapperne, et stort, anerkendt medie stemmer også i

Nexus 6 til oktober får mere medvind

Det har været gættet på et stykke tid, og kilder har endda bekræftet det overfor et enkelt specialist-medie, men Wall Street Journal er enig – Nexus 6 kommer i denne måned.

Der er ikke en konkret dato på fra Wall Street Journals side, men tidligere forlydende nævner den 15. eller 16. oktober. Amerikanerne har snakket med 3 kilder, der ‘har kendskab til situationen’, som det så fint hedder.

Læs også: Nexus 6 bekræftet, den bliver stor!

Kilderne slår også fast overfor Wall Street Journal, at det er den 5,9” store Nexus 6, der bliver lavet af Motorola, der er på vej. Google er altså for alvor klar til at springe ind i det uomtvistelige phablet-område.

For penge eller fremskridt

Et spring fra de 5” i Nexus 5 til 5,9” i Nexus 6 er et stort et af slagsen, og mange stiller spørgsmålet om, hvorfor Nexus 6 skal være så stor. Det er der flere mulige forklaringer på, og de spiller måske alle sammen ind i Googles beslutning.

Nexus-serien har altid været ment som et værktøj til udviklere, der kunne lege med det rene Android og se mulighederne deri. At de er blevet en kommerciel succes er en sidegevinst.

Læs også: Nexus 6 fotograferet ved siden af LG G3

Flere eksperter siger til Wall Street Journal, at de tror, at Google ikke vil snydes for kundegrundlaget i de store modeller. I 2011 var 1 procent af de solgte mobiler på 5” eller derover, mens det i år er 24 procent. Det fik Apple til at lave de større iPhone 6-modeller, og det er også derfor, Google går op i størrelse, siger eksperterne.

Andre tror dog på, at det er for at Google kan vise Androids potentiale på en stor skærm. Google vil vise, hvad der egentlig er muligt på deres platform, når man har så mange kvadratcentimeter at gøre godt med.

Uanset hvad årsagen er, så peger alt efterhånden på, at der ikke går længe, før vi kan se en stor, ny Nexus-telefon.

Konkurrencen med Apple

Netop konkurrencen mod Apple dukker også op i ens hoved, når man tænker på datoen. Som nævnt ovenfor, så fortæller Wall Street Journal ikke noget om en konkret dato, men det har vi hørt fra andre steder.

Læs også: Apple event d. 16 oktober: ny iPad på vej

Den 16. oktober, som er en af de to konkrete bud, holder Apple nemlig en begivenhed, hvor vi kan se frem til nye iPads. Det er ikke utænkeligt, at Google vil forsøge at stjæle noget af rampelyset.

Skulle dette være tilfældet, så bliver det sandsynligvis med samme tilbagetrukne tilgang som tidligere. De amerikanske medier har nemlig ikke fået en invitation endnu, og derfor kan det ende med at blive en lille post på Googles blog, der bliver den store afsløring.

Videre om emnet

Ja vi fulgte selvfølgelig op på artiklen. mobilsiden fortsatte fortællingen. 9/10/2014 fik historien nye ben at gå på med en artikel omkring emnet Nye billeder kommer helt tæt på den kommende iPad – Den næste artikel om emnet finder du her. Se de seneste nyheder om emnet her.