Nikkel-holdige mobiltelefoner skal fjernes fra markedet

Miljøministeren vil have en række mobiler væk fra butikkerne.

Nikkel-holdige mobiltelefoner skal fjernes fra markedet

Det er cirka hver fjerde mobiltelefon, som indeholder for meget nikkel, og derfor skal disse fjernes fra det danske marked.

Miljøstyrelsen har undersøgt 20 mobiltelefoner for det allergifremkaldende metalnikkel, og hver fjerde indeholder alt for meget nikkel. Det er både telefoner fra Nokia, LG, Sony Ericsson og Samsung, der overskrider grænseværdierne for nikkel. Værst er Samsungs L700.

Miljøminister Troels Lund Poulsen siger til DR Nyhederne, “signalet til producenterne er klart, de skal trække de modeller tilbage, hvor der er for meget nikkel i”.

Han udtaler også, at der er en undersøgelse igang, som skal i høring ved producenterne, og derefter træffes afgørelsen. Alt dette sker i løbet af 2009. Troels Lund Poulsen startede allerede snakken omkring de nikkel-holdige mobiltelefoner i januar.

Læs også

Her er de farligste mobiler

Redaktionen har dækket den videre fortælling

Næste kronologiske indslag i fortællingen kommer her. mobilsiden gik et skridt videre. 1/4/2009 blev sagen bragt videre med nyheden; Tjen penge på din brugte mobiltelefonKlik her og læs den fulde artikel.. Du kan læse absolut seneste nyt her.