Nokia C1 – finsk comeback-telefon lækket

Finske Nokia forbereder tilsyneladende et comeback på mobilscenen med en ny Android-telefon: Nokia C1.

Nokia C1 – finsk comeback-telefon lækket

”Nokia er færdig som mobilproducent” – det troede de fleste i sin tid, da Microsoft opkøbte den finske tech-gigants mobilforretning – sammen med hele deres portefølje af Lumia-smartphones og simple trykknapsmobiler.

Finske Nokia skal dog ikke længere dømmes helt ude, for en ny Nokia-telefon, kaldet Nokia C1, dukker nu op på den kinesiske nyhedsblog CNMO.

På det lækkede fotos ses en afrundet mobil med et nydeligt metal-design, 5 tommer Full HD skærm og det velkendte Nokia-logo. Mobilen kører den kommende Android 6.0 Marshmallow og opgives til at rumme en Intel quad-core processor sammen med 2GB RAM.

Læs også: Nokia N1 tablet – det finske comeback

En kinamobil med finske aner

Hvis produktionsmodellen bliver den samme som med Nokia s N1 tablet, skal du ikke forvente et rendyrket finsk produkt som i Nokias storhedstid.

Med N1-tabletten leverer det finske selskab nemlig kun design, software og selve Nokia-varemærket til produktet. Selve udviklingen og produktionen varetages af kinesiske partnere. I N1’s tilfælde er det eksempelvis Apple-leverandøren Foxconn der reelt står bag tabletten.

Se også: Nokia N1: Stil med finsk finish [WEB-TV]

Det lidt sammensatte ejerforhold gør samtidig, at de nye Nokia-produkter indtil videre er forbeholdt det kinesiske hjemmemarked. Nokia N1 kan dog i dag parallelimporteres.

Kommer først i 2016

Hvornår Nokia C1 vil debutere er ikke nærmere bestemt, men en klausul i Microsoft-handlen gør, at Nokia ikke må benytte sig af deres brand til at sælge mobiltelefoner før den 31. december 2015.

Den lækkede prototype peger dog i retning af, at Nokia vil have sin mobil klar straks derefter.

Mere om fortællingen

Siden redaktionen kørte denne artikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. 7/9/2015 blev sagen bragt videre med artiklen Apple event på onsdag: kommer der overraskelser? – Historien kan læses her. De sidste nyheder om temaet finder du her.