Nokia C6: N97 look-alike

Nokia har netop offentliggjort Nokia C6, der bliver kaldt en billig version af Nokia N97.

Nokia C6: N97 look-alike

Nokia har netop offentliggjort tre nye telefoner, en Nokia E5, Nokia C3 og Nokia C6.

Alle telefoner er i følge Nokia skabt ud fra en ambition om at give brugerne bedre adgang til sociale netværkssider, og samtidig være så prisbevidste, at alle har råd til dem.

Flere medier kalder C6 for en billig version af Nokias meget omtalte og udskældte N97, og den ligner da også N97 ved første øjekast.

Slide-tastatur

Nokia C6 er en Symbianbaseret S60-smartphone, med en 3,2 tommer touch-skærm og et fuldt tastatur der kan skydes ud. Skærmen har en opløsning på 360 x 640 pixels, og kan vise op til 16 millioner farver.

Telefonen måler 113,4 x 53 x 16,8 millimeter og vejer 150 gram.

Den har et 5-megapixel kamera med autofokus og fotolampe, og en hukkommelse på 2 gigabyte hukommelse på et microSD-kort, der kan udviddes.

C6 har musik- og videoafspiller, FM-radio og et 3,5 millimeter stik til høretelefoner og håndfrisæt.

Sociale netværk og online-butikker

Telefonen har en del tjenester indbygget, som gratis navigation med Ovi Maps, direkte adgang til Facebook og Twitter, samt en chatklient der kan bruges til blandt andet Live Messenger og Google Talk.

Der er desuden adgang til Nokias online-butik Ovi Store og Ovi Music, hvor der kan købes masser af programmer, musik og spil.

Nokia C6 har indbygget a-GPS, Bluetooth 2.0, MicroUSB-tilslutning, turbo 3G og WLAN.

Nokia C6 forventes på markedet i andet kvartal af 2010 til en forventet salgspris på omkring 1650 kroner eksklusive moms og eventuelle tilskud.