Nokia dansede sig ind i fremtiden

Kommentar: Det var et meget anderledes Nokia, der i denne uge bød verden indenfor, til deres syn på fremtiden. Den gamle finske løve dansede og råbte deres vision ud til mobilkøberne.

Nokia dansede sig ind i fremtiden

Samarbejdspartnere, indkøbere og journalister var ved åbningen af Nokia World 2011 i London parat til at høre, hvad Nokias bud var på en fremtidig strategi inden for smartphoneområdet – og de fik én på opleveren.

Ved tidligere Nokia arrangementer har det været en stiv, sløv og søvnig omgang, at komme igennem deres keynote. Den tidligere topchef Olli-Pekka Kallasvuo, var ualmindelig kedelig og hans finsk/svensk-engelske, gjorde ikke tingene bedre.

Men deres nye leder, Stephen Elop med en fortid i Microsoft, lagde en anden stil for dagen. Han talte levende og engageret, og havde endda små anekdoter i ærmet – en persontype af den slags, der på en gang er topprofessionel og imødekommende.

Nokia Asha

Asha blev danset ind

Blanca Juti, Vice President Of Mobile Phones, talte levende om de nye smartphones Asha, det hinduistiske ord for ”håb”, baseret på Series40, som primært er til tredjeverdenslande.

I sin iver og begejstring så man hende danse til Shakira på scenen, foran at det måbende publikum – noget der ALDRIG var sket i finske Olli-Pekkas storhedstid.

Også Kevin Shield, Senior Vice President Of Program And Product Manegement For The Smart Devices (ja, det er hans titel, red.), ham der præsenterede Lumia 800 og Lumia 710, var noget af en oplevelse.

Han kunne næsten ikke være i sig egen krop af jubel over hans nye produkter – ja, han RÅBTE endda sin energi ud over publikum, der bagefter sad med håret tilbage.

Nokia World 2011 Nokia Lumia
Her ses Kevin Shield med Nokia Lumia (Foto: Mobilsiden.dk). Foto: Mobilsiden.dk

Et show med nye toner

Selvom alt dette ved keynoten jo blot er et show, og Nokias enetale til verden, tegner der sig alligevel nye toner fra Nokia. Når man kan se chefernes energi og store smil, kan det ikke undgå at have en afsmittende effekt på tilhørerende.

I hvert fald, har vi aldrig før set, at Nokia har haft denne smilende power. Naturligvis skal man fremstå selvsikkert når hele verdens øjne hviler på en, og man er afhængig af positiv omtale, men lidt afslappet holdning, skader bestemt ikke – specielt ikke, når man har noget af have det i.

Nu er spørgsmålet så, om Nokia kan få deres energi helt ud i mobilbutikkerne, og til verdens mobilkøbere.

Du kan læse alt om Nokia World 2011 her.

Læs også:
 – Se hele Nokias præsentation

Opdateringer på sagen

Siden vi publicerede denne nyhed er der kommer nyt i sagen. mobilsiden fulgte op på sagen. 26/10/2011 fulgte vi op med et indlæg omkring De første indtryk af Nokia Lumia 800 – Du kan læse den her. Se også de seneste nyheder om emnet her.