Nokia mobiler med S60 3rd edition kan hackes

Et simpelt hack giver brugere af en række populære Nokia-telefoner adgang til mobilens dybeste indre, med sikkerhedsrisici til følge.

Nokia mobiler med S60 3rd edition kan hackes

Hackere er kommet forbi sikkerhedsbarrieren i styresystemet S60 3rd edition, der benytte på en lang række populære mobiler fra blandt andet Nokia. Det betyder, at der nu er fri adgang til de grundlæggende elementer i telefonens filsystem.

Hacket er ikke som sådan farligt – men udgør alligevel en risiko for især virksomheder.

 – "Problematikken er, at brugere i f.eks. en virksomhed kan få tilgang til operativsystemet på deres telefon, installere software og i øvrigt modificere telefonerne. Man kan sammenligne det med, at en IT-ansvarlig har låst settingen på virksomhedens laptops af sikkerhedsmæssige årsager – og nu kan de ansatte åbne denne lås – og installere og konfigurere, hvad de ønsker på laptoppen – med de sikkerhedsbrister, som det kan skabe til følge", siger Michael Dahl, Channel Manager i F-Secure Danmark til Mobilsiden.dk

Tidligere har været yderst vanskeligt, at blive inficeret, men det nye hack, er langt mere sofistikeret, end de trusler vi tidligere har set. Derfor kan mobilen nu blive smittet, blot ved at downloade eller installere et program, som ellers virker uskyldigt.

Hacket minder i sine principper meget om det hack, der bruges til at åbne iPhone – kendt som Jailbreak.