Nokia-succes kan ligge gemt i billige Lumia-telefoner

Skal Nokia have succes kræver det stort salg af lavprisprodukter. Men topmodellerne kan ikke undværes.

Nokia-succes kan ligge gemt i billige Lumia-telefoner

Nøglen til tilbagekomst på smartphone-markedet for Nokia, ligger gemt under billige Lumia-telefoner.

Disse er ifølge aktieanalytiker Morten Imsgard i Sydbank altafgørende, hvis Nokia skal gøre sig forhåbninger om at tilbagevinde nogle af de tabte markedsandele.

Særligt lande som Kina og Indien er centrale for, hvem der får en stor bid af smartphone-markedet i fremtiden.

 – IDC: Huawei slår LG og HTC af pinden

– ”Man skal ikke undervurdere hvor mange købekraftige forbrugere der i disse år flytter fra lav til mellem indkomstgrupper i disse lande. Problemet for Nokia er, at det ved en stor konkurrent som Samsung også,” siger Morten Imsgard til Mobilsiden.dk.

Topmodeller stadig vigtige

Selvom Nokia kunne fristes til entydigt at satse på lavpris-telefoner, så er det ikke en farbar vej.

– ”Forbrugerne higer efter de dyre produkter, men de har ikke altid råd til at købe dem. Men de kan få noget der ligner. Der er derfor vigtigt, at der findes andre muligheder end de dyre. Det er også svært for en producent at holde fast i sit brand og opretholde en ikonværdi omkring virksomheden, hvis ikke der findes topmodeller,” forklarer analytikeren.

En høj ikonstatus smitter af ned gennem prispunkterne.

Ifølge Morten Imsgard fra Sydbank, er det lettere at gå efter forbrugere der endnu ikke har haft en smartphone-oplevelse, fremfor at flytte dem som allerede har etableret sig med en iPhone eller Android.

Efterfølgende om emnet

Vi følger op med den seneste udvikling i sagen. mobilsiden har holdt fast i temaet. 29/1/2013 fulgte vi op med en artikel om Android-mobiler forvandles til Ubuntu-PC i 2014 – Historien bringes videre her. Se de seneste nyheder om emnet her.