Nokias mobilsalg faldet med 40 procent

Finske Nokia er hårdt presset af dårligt salg og underskud på næsten 10 milliarder kroner.

Nokias mobilsalg faldet med 40 procent

Nokias mobilsalg er det seneste år faldet med 40 procent, og ud fra det nyeste resultat for årets første kvartal så er nedgangen til at få øje på.

Den finske mobilgigant har haft en tilbagegang på 29 procent i forhold til for et år siden, og haft et stort underskud på omkring 10 milliarder danske kroner.

Nokia solgte i første kvartal 2012 42,4 millioner mobiltelefoner, men samme kvartal sidste år blev der solgt 70,8 millioner mobiltelefoner med mærket Nokia. Mere udspecificeret så skulle 11,9 millioner af de 42,4 millioner telefoner være forskellige smartphones.

Nokia fremskynder spareprogram

De dårlige resultater får Nokia til at fremskynde et planlagt spareprogram, der i 2013 skal skære mere end en milliard euro af de årlige omkostninger sammenlignet med 2010. Det forventes Nokia snart vil uddybe, hvordan og i hvilket omfang de skal spare. Det skriver Business.dk.

Stephen Elop tiltrådte i som topchef i september 2010, og siden er Nokia blevet 60 procent mindre værd.

Nokia er for første gang nogensinde blevet overhalet af Samsung, der sammenlagt nu er verdens største mobilproducent. Samsung slog Nokia af pinden på smartphonemarkedet sidste efterår.

-”Gennem det seneste år har vi gjort fremskridt med vor nye strategi, men vi står over for konkurrencemæssige udfordringer, der er større end forventet”, siger Stephen Elop til en kommentar til nedgangen, som Nokia dog allerede varslede i sidste uge.

Nokia-ledelsen forventer, at nedgangen fortsætter frem til sommerferien.

(Fejl i angivelse af antal solgte mobiltelefoner i begyndelsen af artiklen er rettet kl. 15.43)

Historiens videre forløb

Siden redaktionen kørte denne nyhedsartikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden gik et skridt videre. 19/4/2012 stillede redaktiornen igen skarpt på tematikken med artiklen om Første mobil med Intel-processor er lancerings klar – Artiklen kan læses her. Læs også seneste nyt om emnet her.