Nordmænd lyver sig til ny iPhone

Mobilforsikringer på dyre mobiltelefoner, som f.eks. iPhone, gør Nordmændene gerne lyver sig til nye telefoner, når disse rammer markedet.

Nordmænd lyver sig til ny iPhone

Codan Forsikring er en af de største aktører, som tilbyder mobilforsikringer i Norge, og de har nu opdaget en sammenhæng mellem antallet af forsikringssager og tidspunktet, hvor Apple lancerer en ny iPhone på markedet.

Mobilforsikringen betyder du får telefonen repareret eller erstattet, hvis den uheldigvis går i stykker.

Ved lanceringen af iPhone 3G i juli 2008 oplevede Codan Forsikringen en stiging på 26 procent i antallet af anmeldte forsikringssager.

Og da iPhone 4 blev lanceret i sommer, skete det samme. Fra januar-juni var der 1673 anmeldte sager hver måned, og august viste der var en stigning til 2412 sager. Codan Forsikring behandlede over 22.000 mobilsager i 2010.

Codan Forsikring advarer brugerne mod at lyve omkring skader, da det i værste fald kan ende med en “plettet straffeattest”, selvom mange nok blot tænker det “bare” er en mobiltelefon man snyder med – så kan det risikerer at have store konsekvenser.

Omkring 40 procent af alle forsikrede telefoner ved Codan Forsikring er iPhones.

Redaktionen har mere til sagen

Tiden står ikke stille og det gør emnet heller ikke. Her får du den efterfølgende udvikling om temaet. mobilsiden gik et skridt videre. 20/2/2011 gik redaktionen videre og kørte en opfølgning med en ny vinkling på emnet Rygte: Ingen iPhone Nano på vej – Artiklen kan du læse her. Få også seneste nyt om sagen her..