NSA anklager: Har fuld adgang til iPhone

Den amerikanske efterretningstjeneste NSA har ifølge forsker fuld adgang til Apples iPhone.

NSA anklager: Har fuld adgang til iPhone

Det er tidligere kommet frem via lækkede dokumenter, at den amerikanske efterretningstjeneste NSA, har haft held til at omdirigere laptops der var bestilt online, og installere spyware på enhederne, inden de blev sendt videre til modtageren.

Nu udvider den tyske forsker Jacob Applebaum anklagerne mod NSA. Applebaum har i en tale ved 30th Chaos Communications Congress i Tyskland, forklaret om programmet DROPOUTJEEP, som NSA kan installere på Apples iPhones.

Via lækkede dokumenter fremgår det, ifølge Forbes, at NSA med DROPOUTJEEP kan få adgang til at up- og downloade filer til iPhones, opsnappe sms´er, billeder, kontakter, telefonsvarer, samt lytte med via mikrofonen og modtage data om placering via mobilmaster.

NSA hævder at have 100 procent succes med at installere DROPOUTJEEP, og Applebaum mistænker derfor Apple for at have medvirket til udviklingen af programmet. Applebaum kan dog ikke underbygge disse formodninger.

Her har du selv mulighed for at se Applebaums tale på konferencen 30th Chaos Communication Congress:

Kilde: Forbes

Historien slutter ikke her

Siden denne artikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. 2/1/2014 havde redaktionen fokus på en artikel omkring temaet Mobilsidens læsere har talt: HTC One er Årets Smartphone – Du finder den her. Og der er sket meget siden. Klik her for at læse seneste nyt om temaet..