Nu er Google Maps Navigation her!

Fra i dag kan du gratis blive guidet fra dør-til-dør af Google Maps Navigation, der nu er tilgængelig i Danmark.

Nu er Google Maps Navigation her!

Nu gør Google sit indtog på navigations-markedet i Danmark.

Fra i dag kan du gratis hente Google Maps Navigation til din mobil, og blive guidet rundt i landet, med stemmeguidet turn-by-turn navigation og alle Googles funktioner lige ved hånden.

– “Navigation i alle former er noget alle mennesker bruger i dag, så vi håber det vil være til gavn for rigtig mange mennesker,” fortæller Google Danmarks direktør Peter Friis, til Mobilsiden.dk. 

Google Maps Navigation findes til Android-mobiler med version 1,6 eller nyere.

Flere funktioner

Google Maps Navigation har nogle andre fordele end traditionelle GPS’er. Google har nemlig kombineret flere funktioner man allerede kender i navigations-programmet.

Blandt andet er søgefunktionen baseret på den søge-teknik man kender fra Google, hvor det for eksempel ikke er nødvendigt at skrive hele navnet, eller endda stave det korrekt.

Google finder alligevel det du mener, og kommer med flere svar, hvis der er flere muligheder.

Når man kører er det muligt at se ruten i Google Street View, der viser, hvordan omgivelserne ser ud i virkeligheden, frem for en animation.

Pas på telefonregningen

Google Maps Navigation henter kort og oplysninger direkte fra internettet, hver gang du bruger den. Dermed er du sikret, at det altid er den nyeste information der bliver brugt til at guide dig de nyeste kort, information om virksomheder m.m., så du undgår at blive guidet ned af en vej, der er gjort ensrettet den modsatte vej, eller guidet til en café, der er nu er en dyrehandel.

Men, men, men.

Selvom tjenesten er gratis, er det som bekendt ikke gratis at bruge internettet på mobilen.

Du skal derfor være sikker på, du har en ordentlig data-pakke fra din teleudbyder, og passe meget på med at bruge Navigation i udlandet.

En guidet tur på 20 km trækker rundt regnet 200 KB. Google forsøger løbende at optimere, så data-forbruget er så lille som muligt, fortæller Google-direktør Peter Friis.

Ingen stemmestyring – endnu

I andre lande er det også muligt at finde destinationen, ved at tale til mobilen.

Det kan man dog endnu ikke i den danske version.

– “Vi håber rigtig meget, at det er noget vi får i Danmark også. Og mon ikke,” siger Google direktør Peter Friis, der dog ikke kan love noget om, hvornår det eventuelt kommer.

Hent Google Maps Navigation

I videoen her kan du se en amerikansk demonstration af Google Maps Navigation.

Google Danmark gør dog opmærksom på, at ikke alle funktioner er fungerende fra starten, men med tiden vil blive rullet ud.

I Android Marked kan du hente den nyeste version af Google Maps.

Se også:
Video: Navigation bliver gratis for alle 
Nul navigation til iPhone
Gratis navigation på vej til Google Maps