Nu kan du betale regninger på mobilen

Tag et billede af dine indbetalingskort med mobilen og tryk betal. Danske Bank har opdateret sin mobilbank til iPhone og Android.

Nu kan du betale regninger på mobilen

Det løber ud med undskyldninger for at lade regningen ligge i to-do-bunken. I hvert fald, hvis du er ejer af en iPhone eller Android-mobiltelefon og er kunde hos Danske Bank.

Som lovet, da de lancerede deres Danske Mobilbank-app i september, er det nu blevet muligt at betale regninger direkte på mobilen.

-“Peg, klik og betal. Så nemt er det at betale sine indbetalingskort. En helt ny funktion i vores mobilbank gør det nu muligt at tage et billede af indbetalingskortets kodelinje med din mobiltelefon, så du slipper for at indtaste de mange cifre selv”, siger Peter Rørsgaard, underdirektør for forretningsudvikling i Danske Bank.

Man tager et billede af kodelinien på indbetalingskortet med sin kameramobil.

Derefter sendes den del af billedet, der indeholder tallene, automatisk videre til en server i Danske Bank. Serveren genkender tallene og tjekker dem. Hvis genkendelse og tjek er i orden, sendes kunden til indtastningsbilledet, hvor kunden kan indtaste beløb og dato samt godkende betalingen.

Kunderne har i stor stil taget Danske Banks mobilbank til sig. På bare tre måneder har over 130.000 downloaded applikationen til deres iPhone eller Android-telefon, oplyser banken i en pressemeddelelse.