Nu udfordres iPhone-monopolet i Danmark

Et hul i varemærkeloven åbner mulighed for monopolbrud på iPhone 3G-salget. Det betyder, at produktet måske kan sælges udenom Telia.

Nu udfordres iPhone-monopolet i Danmark

I fire måneder har adgangen til iPhone i Danmark været en lukket fest for Telia-kunder, men nu udfordres monopoltilstanden af Bibob. Teleselskabet mener at have fundet et hul i varemærkeloven, skriver Politiken.dk

 – "Vi arbejder på, at udbyde iPhone 3G til julehandlen", siger Frank Rasmussen, som er administrerende direktør i Bibob. Han fortæller videre, at selskabet har adgang til næsten ubegrænsede mængder, og at der nu arbejdes på de sidste juridiske detaljer.

De iPhone 3G som Bibob vil sælge, kommer udenom Apple, hvilket også vil give teleselskabet en udfordring i forhold til service og reparation.

Bibob forventer, at prisen på iPhone 3G bliver lavere end hos Telia.

Tidligere har Telekæden i Danmark parallelimporteret den første generation af iPhonen, men efter ganske kort tid, lykkedes det Apple, at sætte en stopper for salget.

Myndighederne ser på iPhone-salg

Konkurrencestyrrelsen er netop nu ved, at undersøge om Telias eksklusivret på iPhone 3G er i strid med lovgivningen.

– "Jeg kan bekræfte, at vi behandler en klage om eneforhandlingsaftalen indgået mellem Apple og Telia. Men mere kan jeg ikke sige, da sagen ikke er behandlet færdig", siger Martin Windelin, kontorchef i Konkurrencestyrelsen, til Politiken.dk

Får klageren ret, kan alle teleselskaber få lov til, at sælge iPhone 3G.

Det har ikke været muligt for Mobilsiden.dk, at træffe Frank Rasmussen for yderligere kommentarer.

Opdateringer på sagen

Siden vi kørte denne artikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden gik videre med historien. 19/11/2008 puplicerede vi en ny vinkel på sagen med et indlæg med tematikken Update: Telebutikker på Firmatjek.dk – Artiklen kan læses her. Se også seneste nyt om temaet her..