Nummer ét i verden på smartphones er…

Den nyeste statistik over markedsandelene på verdens-salget af smartphones rummer et par interessante overraskelser.

Nummer ét i verden på smartphones er…

At dømme efter mængden af medieomtale, burde den eneste smartphone-producent i verden være Apple, men virkeligheden er en anden. Det viser den seneste opgørelse fra markedsanalyse-firmaet IDC.

Nummer ét på verdensplan i første kvartal 2010 er fortsat Nokia, der sammenholdt med første kvartal 2009, fastholder sin smartphone-markedsandel på 39,3 procent.

Apple er med 16,1 procent nummer tre, hvilket er en fremgang fra de 10,9  procent de havde samme kvartal sidste år.

På fjerdepladsen sidder HTC med 4,8 procent. HTC’s markedsandel var tidligere 4,3 procent.

Tabel over smartphones salg nyt artikelfoto

Antal er i millioner. Kilde: IDC

Hvor blev Samsung og LG af?

Hitlisten fra IDC indeholder ikke de to koreanske mobilproducenter Samsung og LG. Disse er svøbt ind det samlede “andre producenter”-tal.

En anden overraskelse er Motorola, der når femtepladsen med en markedsandel på 4,2 procent. Det er særligt Motorola Milestone (hedder Motorola Droid i USA, red.) der sikrer den amerikanske producent et comeback.

Hele markedet for smartphones har ifølge IDC, haft en fremgang fra første kvartal 2009 til første kvartal 2010, på 56,7 procent.

Der blev i årets første kvartal solgt 54,7 millioner smartphones på verdensplan.

Efterfølgende nyt

Siden vi publicerede denne artikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 4/5/2010 kørte vi en artikel med temaet Nye abonnementer til smartphones – Den videre historie om temaet finder du her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for seneste nyt i sagen..