Nvidia Tegra K1 chip imponerer i første test

Nvidia meget ventede chip Tegra K1 har hele 192 GPU kerner, nu kan du se hvordan den klarer sig i første benchmark

Nvidia Tegra K1 chip imponerer i første test

Nvidia Tegra 4 blev kendt som et chipsæt med masser af power der ofte kan måle sig med konkurrenten Qualcomms Snapdragon 800 serie. Den store succes blev den dog aldrig på grund af højt strømforbrug – for højt til mobiltelefoner.

Afløseren Tegra K1, som blev præsenteret sidste uge ved CES, er stadig en krabat, som på CPU-fronten er udstyret med fire såkaldte ARM15 kerner på 2,3 Ghz. Hvor Tegra K1 skiller sig ud er ved grafik-delen, hvor den kan bryste sig af at indeholde hele 192 GPU-kerner.

Læs også: Nvidia præsenterer grafisk superchip

Nu er K1 så observeret i første test.

I grafiktesten GFXBench lægger den afstand til alle andre smartphone processorer. Faktisk så meget at det giver mere mening at sammenligne med Intels laptop-processorer.

Tegra K1 ses her testet imod Intel i5, iPad Air og Galaxy Note 3

I GFXBench scorer Apples iPad Air 27fps (billeder I sekundet), og Samsung Galaxy Note 3 der har Qualcomms Snapsdragon 800 og Adreno 330 scorer respektable 24fps. Men begge når ikke Tegra K1 til sokkeholderne, der brager derudaf med hele 60fps. Til sammenligning scorer Intels ultrabook CPU i5-4200 57fps.

Jep, Nvidias kommende Tegra K1 kan konkurrere med en ultrabook CPU. 

Tegra K1 er utvivlsomt en hurtigløber, men vi må se hvordan den klarer sig, hvis eller når den finder vej til tablets og smartphones. Nvidia Tegra 4 fik aldrig den store succes på grund af for højt strømforbrug og manglende 4G-modem, hvor mange producenter foretrak konkurrenten Qualcomm i stedet.

Kilde: http://wccftech.com/

Redaktionen fastholder fokus på sagen

Redaktionen har fulgt udviklingen og her er fortsættelsen på historien. mobilsiden gik videre med sagen. 11/1/2014 pustede redaktionen nyt liv til historien med artiklen Tipslørdag: Ugens bedste tips – Du kan læse den her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for sidste nyt i sagen..