Ny forskning: Mobilen giver ikke kræft i hjernen

Brug af mobiltelefoner øger ikke risikoen for kræft i hjernen, konkluderer Kræftens Bekæmpelse.

Ny forskning: Mobilen giver ikke kræft i hjernen

Diskussionerne har kørt i årevis. Kan stråling fra mobiltelefoner skade eksempelvis barnet i den gravide kvindes mave, eller er der en øget risiko for kræft i hjernen for brugerne?

Nu mener Kræftens Bekæmpelse at kunne svare på det sidste. Foreningens forskere har således fulgt 420.000 såkaldte langtidsbrugere igennem de seneste 30 år og sammenlignet dem med resten af den danske befolkning.

Konklusionen er, at mobiltelefonerne bliver frikendt.

– “Det er den største undersøgelse, der nogensinde er lavet af sin art, og med den længste opfølgning. Konklusionen er klar. Brug af mobiltelefoner øger ikke risikoen for kræft i hjernen,” siger forskningschef Jørgen H. Olsen fra Kræftens Bekæmpelse ifølge dr.dk.

Tidligere på året konkluderede WHO’s ekspertpanel (World Health Organization) imidlertid, at der er en mulig kræftrisiko ved mobilsamtale, og på trods af den nye, omfattende undersøgelse tør Kræftens Bekæmpelse ikke at lukke diskussionen fuldstændig.

– “Vi kan ikke afvise mistanken 100 procent. Der skal fortsat følges op,” siger Jørgen H. Olsen.

Mere om fortællingen

Der er kommet nyt til historien. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. Allerede d. 12/10/2011 fulgte vi historien op med artiklen om Sony Ericsson Xperia Mini Pro (mobiltest) – Du finder den her. Seneste nyheder om Mobiltelefon findes her..