Ny, innovativ smartphone fra Microsoft er på vej

Microsoft bekræfter, at en ny topmodel, der vil være nyskabende på samme måde som Surface-computerne har været det, er på vej.

Ny, innovativ smartphone fra Microsoft er på vej

Den amerikanske computergigant Microsoft har opgivet at lave forbrugersmartphones efter i mange år at have ligget i bunden hvad angår salgstal og markedsandele.

Det afholder dog ikke firmaet fra at lave en ny topmodel, der vil vise Microsofts seneste nyskabelser frem. Ved Microsofts Build Tour-event i London gør chef for Windows, Kevin Gallo, os klogere på, hvad Microsoft har af smartphoneplaner rettet mod virksomheder frem for forbrugere.

Læs også: Microsoft trækker sig ud af smartphoneløbet

“Vi har virkelig rettet ind efter hvad vi har foretaget på Windows-pc’er: at være førende i den høje ende af prisskalaen og lave nyskabelser i en kategori lige som vi har gjort med Surface, mens producenter vil skabe et bredt katalog,” fortæller Microsoft-chefen til The Register.

Det kan meget vel lyde som Microsofts længe ventede Surface Phone, der designmæssigt tegner til at blive en Surface-computer i lommeformat – naturligvis med Windows 10 i Mobile-varianten.

Læs også: Har Windows fortsat en fremtid på smartphones? [AFSTEMNING]

Den indsnævrede strategi med en smartphone i topklasse – måske i form af Surface Phone – kan meget vel ende ud et produkt i stil med HP’s Elite X3. Den er nemlig også rettet mod virksomheder, hvor et af de helt store salgsargumenter er muligheden for lynhurtigt at skifte mellem smartphone-, bærbar computer- og stationær pc-formatet via Microsofts Continuum-funktion.

Windows Phone holdes fortsat opdateret

Til sidst afslutter Kevin Gallo med at understrege, at Microsoft ikke har forladt den aldrende Windows Phone-platform, der har været i brug fra 2010-2015.

Der vil rent faktisk komme en stor opdatering i samtidig med, at Windows 10 til pc’er modtager årets store opdatering et år efter udgivelsen – formentlig om en måneds tid.

Læs også: Microsoft: Vores fokus er ikke på Windows Phone i år

”Windows Phone er fuldt ud understøttet. Vi understøtter det 100 %. Vi forlader ikke telefoner. Der er faktisk ingen ændring ved, hvad vores retning eller strategi er hvad angår udgivelse af Windows Phone-softwaren,” lyder det.

Det næste i sagen

Siden redaktionen kørte denne historie er der kommet nyt om sagen. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 23/6/2016 gik vi videre med sagen om Ny Samsung-strategi: Vil tjene mere på hver solgt smartphoneKlik her og læs artiklen.. Se også de seneste nyheder om emnet her.