Ny iPhone sælges udelukkende med abonnement

Efter al sandsynlighed bliver iPhone 3G ikke sat til salg uden abonnement.

Ny iPhone sælges udelukkende med abonnement

Der synes at have været interesse for iPhone over det meste af verden, hvilket også har ført til, at den er at finde i mange flere lande, end blot de seks, hvor den officielt sælges.

Apple topchef Steve Jobs fortalte på mandagens pressekonference, at der pt. er solgt 6 millioner iPhones verden over. Ud af de 6 mio. regner man med, at 1½ mio. er blevet låst op, samt solgt diverse steder rundt omkring i verden.

En af grundene til, det var muligt er, som mange nok ved, at der blev opfundet software, der kunne låse mobilen op, så den ikke kun kunne bruges sammen med det abonnement, Apple ønskede.

AT&T som er eneforhandler på det amerikanske marked vil sætte en stopper for det med iPhone 3G. Kunder kunne før vente med, at aktivere deres mobil indtil de kom hjem med den, hvilket formodentligt har kostet AT&T dyrt i mistede abonnementsindtægter. Nu skal kontrakten udfyldes ved købet af mobilen, i hvert fald i USA, dermed kan amerikanske kunder ikke komme udenom abonnementet.

Efter sigende samarbejder Apple og AT&T om en straf, der skal ramme brugere, som ikke har taget deres iPhone i brug, og derved aktiveret denne inden for 30 dage efter kontraktindgåelse.

Mere til fortællingen

Historien slutter ikke her. mobilsiden kørte videre med bolden. 11/6/2008 stillede igen redaktiornen skarpt på temaet med sagen; iPhone 3G: Dagen derpå… Vi gør status – Læs videre her. Seneste nyt om temaet finder her.